Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Hasle Bibliotek

Hvor mange millioner kr. bruger kommunen på Gellerupparken og Bispehaven til nedrivning og nybygning i et forsøg på at forbedre disse områder og gøre dem mindre belastede? Herredsvang, som det er velkendt også har sine udfordringer, hvad vil Aarhus Kommune gøre for at forbedre dette område og gøre det mere trygt? Ja åbenbart intet, men i stedet skal biblioteket lukkes...

Det giver ingen mening. Målt på rene biblioteksparametre, er det forventeligt at Hasle Bibliotek ikke kan måle sig med de omkringliggende større biblioteker, men Hasle Bibliotek er meget mere end et bibliotek. Dette beskrives meget godt i mange andre høringssvar. En lukning af Hasle Bibliotek vil være et stort skridt i en forkert retning mht. udviklingen i Herredsvang, som i sidste ende kan/vil blive dyrere for Aarhus Kommune end hvad der spares nu og her.

Den parameter, som ser ud til at være den væsentligste i at foreslå Hasle Bibliotek lukket, er at Åby, Gellerup og Hasle Bibliotek ligger relativt tæt på hinanden. OK, men blandt disse er det Gellerup og Åby der klart er tættest på hinanden - så hvis kommunen vil bruge dette som et argument for noget, så skal det være for at lukke Åby i stedet. Dog mener jeg at lukning af biblioteker er den forkerte vej at gå.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hans Mikkelsen

Indsendt

11/11/2022 22:06

Sagsnummer

HS7414218

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44