Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar HQ

Kære rette vedkommende

Hermed en inderlig bøn til at I lader HQ bestå. Der er flere grunde til at det er en rigtig skidt idé, at gennemføre jeres nuværende plan:
1. HQ er en af de allermest etablerede scener for det musikalske vækstlag. Ved at smide dem ud, fratager i det Aarhusianske kulturliv et særligt vigtigt rum, hvorfra musikere (o.lign) kan komme ud til publikum. Nu ved jeg ikke hvis beslutning det var at lukke både Atlas og Tape - hvilket var helt hen i hegnet - ned, men der tegner sig en uhyggelig tendens til, at de kulturelle og kreative initiativer bliver kvalt - og det giver en følelse, som kulturel forbruger/ aktør, at kommunen ikke prioriterer de hårdtarbejdende ildsjæle, der netop gør Aarhus til en fed by at bo i. Jeg er helt med på at der også skal være plads til nye initiativer, men at det skal være så meget på bekostning af de etablerede og stærkt funderede, synes jeg, personligt er misforstået. Et af de indsats områder Aarhus netop har et problem med, er at vækstlaget/ det alternative musik/ sub-miljøerne indenfor kultur, bliver nedprioriteret til fordel for større og mere mainstream projekter. Det bliver i sidste ende meget fattigt for byen, hvis denne udvikling bliver ved.
2. HQ har det fedeste dansegulv i byen. Aarhus har et forbløffende lavt antal af steder, hvor man kan danse til andet en p3-hits. Tag ikke dette sted fra os!
3. Bevar! Ikke byg nyt. En anden måde, at kvæle byers sjæl er netop at rive gamle, smukke bygninger ned. Selvfølgelig er det nye både praktisk og velment - men det mangler i høj grad sjæl, intimitet og ejerskab for borgerne - det hele bliver så 'institutions-agtigt, hvilket ofte dræber enhver gnist af kreativitet (tænk fx på VIA i Ceresbyen eller på Aarhus Ø).
Disse grunde beror selvfølgelig på subjektive præferencer, men jeg er overbevist om at rigtig mange har det ligesom mig i disse henseender.

Jeg er bekymret for at I langsomt får dræbt de fede og givende musikoaser i byen, og derved fratager Aarhus, ryet som byen med et af Danmarks fedeste kulturliv.
Med venlig hilsen Julie
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Julie Baggesen

Indsendt

12/11/2022 08:27

Sagsnummer

HS5055828

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44