Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Permanent lukning af saunaer efter offentlig åbningstid

Jeg har svært ved at forstå gevinsten ved at lukke saunaen i svømmehallerne efter offentlig åbningstid ud over kommunal besparelse. Men den borger velvære der tilføres, ved at en sauna er tilgængelig, bør også tænkes med. Jeg er i svømmehal 2-3 gange om ugen i Lyseng i forbindelse med forenings sport, og en stor del af det sociale i foreningen er at bruge 15-20 minutter i sauna, hvor der snakkes om løst og fast, samt den velvære og muskelafslappende effekt, en sauna har, er en skades forebyggende faktor for mange.
Jeg har svært ved at forstå man ikke kan finde andre løsninger end at slukke for velfærd istedet for at lede efter andre løsninger. En sauna opvarmes på el, så ved en investering i solceller eller anden form for energi producerende anlæg der kan gøre drift af sauna/svømmehal væsentlig billigere.
Alternativt er jeg overbevist om at de fleste foreninger er villig til at betale et extra beløb for at holde saunaen tændt. Jo flere foreninger des mindre andel pr medlem. Sammen kan vi beholde velfærd i Aarhus Kommune.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Tonsberg Kristensen

Indsendt

13/11/2022 15:39

Sagsnummer

HS7708895

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44