Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bora Bora og Headquarters

I enhver by er der behov for kulturelle venues og spillesteder, som kan varetage alle dele af musik- og kulturlivet fra ukendt til upcoming til professionel. For at have et rigt kulturliv, er det vigtigt, at der er plads til et mangfold af kunstneriske udtryk og genrer, et mangfold af discipliner og mennesker. Sammenlignet med vores nordiske naboer er Danmark et kulturelt fattigt land som følge af de sidste 30 års besparelser på området, og det er virkelig vanskeligt at begå sig som professionel musiker og kunstner i Danmark - særligt udenfor København. Der ér allerede store huller i kulturlivet i mange danske byer og også i Aarhus, trods musikpuljen er en stor hjælp for mange musikere. HQ har været et rummeligt, tilgængeligt sted, hvor jeg både har oplevet nye, spændende projekter tage sine spæde skridt mod noget større, og hvor der har været plads til det nonkonforme og anderledes såvel som til festerne og det utrænede publikum. På Bora Bora har jeg haft nogle af mine største kulturoplevelser og har set og følt ting i de sale, som jeg har fortalt vidt og bredt om i årevis efter. Bora Bora er definitivt det særligste, mest spændende kultursted i byen, og at flytte det til rammer der ikke kan rumme dets behov og kvaliteter er fuldstændig hovedløst! Hvis HQ lukkes og hvis Bora Bora flyttes til ikke-egnede lokaler, får det store konsekvenser for kulturen og for tidligere "kulturhovedstad" Aarhus. Stop vanvidsprojektet og lyt til eksperterne, kunstnerne. Der findes værdi i verden, som ikke kan tælles i penge. Værdi, som giver livskvalitet, dybde og glæde. Kultur er hvad der får en by til at ånde, og med dette indgreb kvæles livsenergien ud af Aarhus.
Hvis Aarhus Kommune ønsker at bevare sin værdi og at holde på sine mennesker, er den nødt til at præsentere et seriøst alternativ til København og blive en levende by med kultur og sjæl, som man kan trives i.
Jeg elsker Aarhus og længes på mange måder hjem dertil, men jeg ville aldrig kunne bo der igen, hvis byen bliver udhulet yderligere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Amanda Drew

Indsendt

14/11/2022 10:08

Sagsnummer

HS1550380

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44