Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar HQ og det farverige musikmiljø

Kære Aarhus Kommune, HeadQuarters er simpelthen nødt til overleve, da det er en af byens vigtigste scener for at kunne bevare diversitet i musikmiljøet. Vi mindste Tape for et stykke tid siden, og musikmiljøet har ganske ikke råd til at mindste HQ også.

HQ har været ganske dygtige til at give nye og upcoming artister en scene, men rummer også at give plads til alle mulige erfaren artister, som spiller noget så særpræget musik, at det publikumsmæssigt kun give mening på HQ.

Nu kan jeg især snakke for metalfronten af musikmiljøet, da jeg tidligere har være formand for Metal Royale og forsat arbejder en i den del af musikmiljøet, især i Aarhus. Aarhus kan stolt bryste sig af at have skabt gode ramme for denne del af musikmiljøet, og derfor har vi også set en kæmpe succes på området med bands som Møl, Baest og Livløs, som er groet i den Aarhusianske Muld og blevet meget anerkendte i udlandet. Men i år måtte Metal Royale lade livet, og Tape er væk. Det betyder, at den eneste lille scene til det helt særpræget eller upcoming bands er HQ - og netop de er dygtige til at booke den type bands - ellers er Radar næste alternativ men her komme de så i kø med alle mulige andre artister osv. Det betyder simpelthen, at der vil være mange bands og artister, som ikke få mulighed for at prøve sig af live, og gøre sig vigtige og fundamentale erfaring. Nogen musikere vil nok søge mod København så, da de har et hær af små scener. Hvis vi skal være et kulturhovedstad, så skal vi holde på de få små spillesteder vi har. De er grundsten for at få nye bands, og de bliver i lokalmiljøet.

Derudover er HeadQuarters fremragende samarbejdsaktører. De er nemme at samarbejde med og friske på flere ting end visse andre spillesteder i byen. De er også en vigtig aktør i afviklingen af spot festival.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rolf Meldgaard

Indsendt

14/11/2022 17:46

Sagsnummer

HS9004397

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44