Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar Hasle Bibliotek

Høringssvar til lukning af Hasle bibliotek:

“Mor, kan jeg så aldrig mere låne bøger på biblioteket?” (Citat Emil 4 år). Sådan spurgte min søn mig lige så fornuftigt, da vi onsdag d 9/11 sammen stod tæt med venner, naboer, bekendte fra institutioner, skole og lokalsamfund til demonstration mod lukning af Hasle bibliotek. Og “nej desværre”, måtte jeg svare min Emil, “hvis kommunen lukker Hasle bibliotek, så kan vi ikke låne bøger der længere”.

Jeg er en helt almindelig bruger af Hasle bibliotek gennem de sidste 14 år, hvor vi har boet i Hasle. Jeg kommer mindst en gang ugentligt på biblioteket, oftest for at låne bøger, altid på udkig efter inspiration til nyt læsestof til mine børn og jeg selv.
Jeg har lånt rigtig mange bøger, især letlæsnings bøger, til mine børn gennem årene. Eller næste bog i en serie, som barnet er blevet præsenteret for i skolen eller af en bibliotekar.
Jeg har fået rigtig meget inspiration af udstillinger eller gennem snakke med de utrolig hjælpsomme og trofaste bibliotekarer, som man hurtigt er på fornavn med.

Jeg elsker at komme på Hasle bibliotek. Der sænker sig altid en ro, midt i et belastet område. Jeg mødes altid med et smil og et hej, uanset hvad jeg kommer med. Biblioteket er en oase, midt i et lokalmiljø, der faktisk ikke altid føles helt trygt at færdes i.

Det, som Hasle bibliotek kan, er noget helt særligt. Det favner rigtig mange forskellige brugere, både fra middelklassen og også udsatte og socialt belastede. Biblioteket er en base, et helle sted, en oase.
Gennem mine jævnlige besøg, har jeg især lagt mærke til de lokale børn fra nær området, nogle alene, nogle med ældre søskende, der på egen hånd færdes hjemmevant på biblioteket. De søger selv læsestof eller hjælp til litteratur til nogle opgaver fra skolen. De kommer tillidsfuldt, uden en forældre.

Jeg ser, at alle typer af folk, får venlig hjælp og guidning af personalet. Måske man ikke kan få den hjælp der efterspørges, men alle guides i så fald videre til rette sted eller tilbud.

Jeg ser studerende og arbejdsløse, der søger hjælp til CV eller jobsøgning, til udprintning af vigtige ting.
Jeg ser lokale mødre, der får snakket på tværs mens børnene leger mellem og med bøger.
Jeg ser boligstøtter og familiestøtter, der bruger biblioteket som et værested. Et sted med mening, et sted man kan være og have ro. Et sted der giver gode indput til hverdagen.

Jeg oplever Hasle bibliotek være en ekstrem vigtig brik i det lokale samfund, i netop torvet på Herredsvang, en positiv og solid modvægt til de unge, der hænger ud omkring torvet og skaber uro, ballade og kriminalitet.

Hvis Hasle bibliotek lukkes, så kan I godt regne med at finde mange ekstra penge i en anden del af kommune kassen, til at bekæmpe sikkert øget kriminalitet, og til at skabe tryghed og stabilitet i et sårbart område. Et område der gentagne gange er en del af visitationszone. Et område hvor der flere gange er affyret skud mod personer. Et område, der af kommunen tydeligvis ikke prioriteres som fx Gellerup parken. Men et område, der i mine øjne er meget lig hermed.

Man kan ikke lukke Hasle bibliotek. For det er ikke bare et bibliotek. Måske på papiret. Jeg kan godt forestille mig biblioteket har for få udlån og for få besøgende ift hvad der er ønskeligt.
Men det Hasle bibliotek kan, er ikke målbart. Det er en investering på mange andre planer end udlån og antal besøgende.
Bevar Hasle bibliotek!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Joan Damsgaard

Indsendt

14/11/2022 21:58

Sagsnummer

HS8150013

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44