Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Flytning af dansescenen Bora Bora til Godsbanen

Bora Bora er Aarhus’ spydspids, når det kommer til at præsentere dans og koreografisk scenekunst af højeste kaliber på såvel internationalt som nationalt plan. Og den koreografiske scenekunst behøver plads – god plads og de rette lokalemæssige og fysiske rammer - for at kunne udfolde sig!

Tirsdag d. 1. november var jeg så privilegeret at opleve den internationalt anerkendte koreograf Hofesh Schecters kompagni og deres danseforestilling ”Contemporary Dance 2.0” på Bora Bora.

Jeg har ikke set hans værker før og var spændt og uforberedt på den mageløse energiudladning, der ventede mig og de op mod 200 andre gæster i salen.
For mageløst var det: Danseforestillingen var 70 minutters non-stop ekvilibristisk fysisk kropskunst, der bragede løs – fem fantastiske scener, hvor otte topatletiske dansere bevægede sig rundt på scenen i et virtuost sansebombardement. Dansernes kroppe sendte trykbølge på trykbølge af energi ud mod os i salen. Jeg sad på allerbagerste række og hørte deres åndedræt. Den høje puls og rytmen i dansernes bevægelser resonerede ud i salen til mig - jeg mærkede, så og hørte kroppene på scenen – og i rummet omkring mig. Det satte fysisk aftryk i mig dér på bagerste række. Et vitalt aftryk – og indtryk, som jeg tager med mig videre i min hverdag som et unikt minde.

Jeg ville ikke have været denne oplevelse foruden! Og som borger i Aarhus kommune takker jeg Bora Bora og alle gode kræfter omkring, der har gjort det muligt for mig at opleve Contemporay Dance 2.0 den tirsdag aften. For mig som borger, mor, turnéproducent for dansekompagnier og scenekunstinteresseret er det af fuldstændig afgørende betydning at kunne opleve dans, teater og performance på højt niveau i min hjemby. Dansen stimulerer såvel mit sanseapparat som mit intellekt. Den giver mig inspiration og ny energi til dagen.

Bora Bora er en scene med afgørende betydning for miljøet omkring dans og koregrafi i Aarhus. Men også uden for Aarhus. Teatret har internationalt udsyn og samtidig indsigt og plads til de nye kunstneriske strømninger. Hvis kommunens spareplan om at lukke Katapult og i samme manøvre flytte Bora Bora til Katapults lokaler på Godsbanen gennemføres, så kollapser den unikke mulighed for at opleve Hofesh Schecter og mange andre visionære kunstneres værker i Århus. Koreografiske værker af den kaliber kræver en egnet scene og sal – med plads for at kunne realiseres. Og det kræver ikke mindst et dedikeret hold af personalemæssige kræfter omkring scenen at kunne præsentere og formidle koreografisk scenekunst af det format.

Bevægelse og kunst kræver plads! Og vi behøver en scene som Bora Bora med ordentlige lokaleforhold for at kunne rumme og præsentere koreografisk topklasse for vores borgere.

Flyt derfor ikke Bora Bora til de alt for små lokaler på Godsbanen!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Unne Loa Jensen

Indsendt

15/11/2022 09:42

Sagsnummer

HS6033456

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44