Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Flytning af Bora Bora til Godsbanen

Bora Bora er Aarhus’ spydspids, når det kommer til at præsentere dans og koreografisk scenekunst af højeste kaliber på såvel internationalt som nationalt plan. Og den koreografiske scenekunst behøver plads – god plads og de rette lokalemæssige og fysiske rammer - for at kunne udfolde sig!
Bora Bora er en scene med afgørende betydning for miljøet omkring dans og koregrafi i Aarhus. Men også uden for Aarhus jeg valfarter ofte til Aarhus for at opleve helt særlig koreografi og dans på Bora Bora. Teatret har internationalt udsyn og samtidig indsigt og plads til de nye kunstneriske strømninger. Hvis kommunens spareplan om at lukke Katapult og i samme manøvre flytte Bora Bora til Katapults lokaler på Godsbanen gennemføres, så kollapser den unikke mulighed for at bevare Aarhus som et fyrtårn for samtidsdans i verdensklasse. At levere et højt niveau af koreografiske værker kræver en egnet scene og sal – med plads for at kunne realiseres. Og det kræver ikke mindst et dedikeret hold af personalemæssige kræfter omkring scenen at kunne præsentere og formidle koreografisk scenekunst af det format.
Bevægelse og kunst kræver plads! Og vi behøver en scene som Bora Bora med ordentlige lokaleforhold for at kunne rumme og præsentere koreografisk topklasse for vores borgere.
Flyt derfor ikke Bora Bora til de alt for små lokaler på Godsbanen men udvikle og styrk de scener Bora Bora allerede har!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Mai Slot Vilmann

Indsendt

15/11/2022 10:17

Sagsnummer

HS2852789

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44