Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Lukning af Egå kombi-bibliotek

Det virker komplet absurd at lukke Egå kombi-bibliotek for kun at spare forventet 131.000 kroner årligt.
Egå er præget af en stor andel af borgere der er godt oppe i alderen og for en stor del af dem vil det være helt urealistisk at tage cyklen til det nærmeste andet bibliotek, og for en del også bussen, så biblioteket bliver begræset til kun at servicere de svage ældre, der har en bil, som så stadig får en meget ringere service.
En anden gruppe, der fylder meget i Egå er familier med børn i skolealderen. De forældre der prioriterer biblioteksbesøg for deres børn højt kan jo tage bilen til biblioteket, men det vil være mere besværligt og ske sjældnere. Helt anderledes vil det være for de børn, hvis forældre ikke prioriterer biblioteksbesøg højt. Dem, der ikke er gamle nok til selv at tage bussen til et andet bibliotek mister reelt muligheden for at komme derover. Hvis de ikke får gode læsevaner i dén alder er de nok tabt til sociale medier og den medfølgende mistrivsel inden de bliver gamle nok til selv at tage på biblioteket og så er det jo for sent.
Alt sammen for at spare helt ubetydelige 131.000 på et bibliotek, der i forvejen er skrabet, men fungerer rigtig fint på trods.
Det virker komplet absurd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peder Christian Friis Møller

Indsendt

16/11/2022 11:50

Sagsnummer

HS1063812

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44