Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af Højbjerg Fotografiske Værksted

Højbjerg Fotografiske Værksted (HFV) er et enestående værksted, både efter dansk og international målestok. Det har eksisteret i over 20 år, og har haft en uvurderlig betydning for udviklingen af fotografi og grafik i Danmark.

I de senere år er brugertallet desværre gået ned, og stedets udvikling er stagneret. Derfor har der været arbejdet på et generationsskifte og en genopfindelse af stedet, så det bliver mere tidssvarende, og så der opdyrkes en langt bredere brugerskare. Det er planen at lade et ledelsesteam overtage styring og udvikling af stedet, da dette har mange fordele, som vil blive uddybet i vores udvidede høringssvar.

Det ovennævnte udviklingsarbejde var allerede i gang, da det aktuelle sparekatalog landede. Vi anmoder derfor om, at byrådet vil have dette igangværende arbejde i baghovedet, når de beslutter, hvilke områder, der skal spares på, og at de giver en ny ledelse en chance for at genrejse stedet, fremfor at lukke det

Da HFV blev anlagt for mere end 20 år siden, blev der investeret ca. 1,5 millioner kroner i at tilpasse stedets faciliteter, opbygge mørkekamre, udsugningsanlæg, grafikrum mm. Sidenhen er der foretaget flere investeringer for at vedligeholde faciliteterne. Der er altså lagt rigtig mange midler og arbejdstimer i at etablere stedet, som ville være spildt ved en lukning af HFV, da disse faciliteter ikke bare kan sælges eller flyttes til et andet sted, fordi de er tilpasset præcist til forholdene i HFVs bygning.

Det nye team vil gerne have chancen for at opgradere stedet til et kraftcenter for analogt og digitalt fotografi i Danmark, og ikke kun for lokale kunstnere. Samtidig vil vi arbejde på at tiltrække internationale kunstnere til byen, fx ved at arrangere arbejdsophold i Aarhus ifm. udstillinger, samarbejder med lokale aktører som Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Kunstakademi, Byhøjskolen, BKF Midt, Aarhus Billedkunstcenter, Galleri Image og mange flere.

Vi har udarbejdet et omfattende og dybdegående katalog med forslag til, hvordan HFV kan bringes ind i fremtiden, uden at det behøver vælte budgettet. Det uddybende høringssvar sendes direkte til byrådet via Byrådsservice.

Indsendt af Christel Pilkær Thomsen og Jacob Juhl, hhv. fotografisk billedkunstner og kunstner/forfatter.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jacob Juhl

Indsendt

17/11/2022 08:47

Sagsnummer

HS3017207

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44