Gå til hovedindhold

Høringssvar

Besparelser på diverse kulturinstitutioner

Det undrer mig meget, at Aarhus' Kultur- og Borgerservice tilsyneladende ikke er klar over, hvor centralt det er for livet i et samfund, en by, at have et bredt udbud af kulturtilbud. Teatre, eksperimenterende kunstværksteder, biblioteker mv.
Adgang til varierede kulturbegivenheder tiltrækker nye beboere og samler dem, som allerede bor her. Uden den slags tilbud, som man skal hjemmefra for at opleve, bliver et samfund henvist til det markedsorienterede, som skærmen derhjemme tilbyder og dermed fattigere. Engang var Aarhus fx centrum for det levende danske musikliv - og det kan byen blive igen.
Jeg er forfatter og ved, hvor væsentligt det er med de mange litterære begivenheder, der hidtil har fundet sted, såvel på DOKK1 og Godsbanen som på mere uofficielle steder, hvor små, men kunstnerisk væsentlige oplevelser har været tilbudt. Den slags, som udgør et nødvendigt kunstnerisk vækstlag, og som koster minimale tilskud fra kommunen.
Dertil kommer, at et stort og bredt udbud indenfor alle kunstneriske genrer selvfølgelig vil være med til, at de mange unge, som uddanner sig på byen læreanstalter, i højere grad vil vælge at blive boende i Aarhus i stedet for at slå sig ned på kulturelt mere spændende steder.
Det forekommer mig kortsigtet og uklogt at spare så groft på det blomstrende kulturliv, som Aarhus hidtil har kunnet præstere. Bevar det!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Janne Hejgaard

Indsendt

17/11/2022 09:45

Sagsnummer

HS2140964

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44