Gå til hovedindhold

Høringssvar

Hjortshøj Ungdomsklub HUK skal ikke lukkes

Hjortshøj Ungdomsklub skal ikke lukke

16. november 2022

Vedr.: Bortfald af tilskud til FO-Klubber

Det varslede sparekatalog vil have store konsekvenser for de unge mennesker specielt i oplandskommunerne, hvor FO-Klubben er en af de få muligheder, hvor de unge kan mødes og hygge sig uden at der stilles krav og store forventninger til dem. De unge kan mødes og sammen sætte dagsordenen for de aktiviteter de ønsker skal finde sted i klubben.

Os der sidder i Bestyrelserne rundt omkring i Aarhus kommune – for de fleste frivilligt ulønnet arbejde – ligger sammen med de ansatte et stort stykke arbejde i at de unge mennesker har et samlingssted, hvor de kan mødes og have det sjovt og hyggeligt. I FO klubberne er det en styrke, at de unge bliver mødt af voksne med forskellige baggrunde og perspektiver på livet, de unge bliver her ikke udelukkende mødt af lærer og pædagoger, som de fleste af de unge har nok af i det normale skoleliv. Vi har i HUK udvidet med tilbud til de unge, der går på efterskole, således at de har en mulighed for at mødes, når de enkelte gange er hjemme på weekend. Dette er en mulighed for at bevare kontakten til deres gamle kammerater.

Ude i Bestyrelserne skal vi hvert år indsende og have godkendt en virksomhedsplan for det kommende år i ungdomsklubben. Alle de gode argumenter vi stiller op med, alle de aktiviteter vi gennemfører, og alle de konflikter der løses vil ved en lukning af klubberne blive vendt til forhold med det modsatte fortegn. I perioderne med Corona nedlukning, hvor de unge ikke kunne komme i HUK, der oplevede vi i Hjortshøj og omegn de negative konsekvenser af det manglende tilbud. Vi oplevede en masse ballade i og omkring Hjortshøj, det spredte sig til flere byer (På letbanestrækningen), hvor de unge mødtes på kryds og tværs. Dette er ikke noget vi kan dæmme op for, hvis vi ikke har en god og konstruktiv kontakt til de unge mennesker. Disse unge mennesker har intet ønske om at være overladt til sig selv, og være i risiko for at lande i ”dårligt” selskab, bare fordi de ikke har et sted at være samlet på en positiv måde med engagerede voksne, der lytter og vejleder i de forskellige situationer, der opstår.

Der skrives og tales så meget om unges trivsel og hvor svært mange unge har det efter de forskellige nedlukninger i forbindelse med Corona. Der er et ualmindeligt højt antal af unge, som har brug for psykologhjælp til at komme ud af ensomhed mm. Disse unge har i forvejen svært ved at få hjælp, og nu skal så endnu flere unge mennesker efterlades i et tomrum, hvor de ikke har nogle steder at gå hen, hvor de kan få den sunde kontakt til andre både unge og voksne.

Vi har i Hjortshøj Ungdomsklub de sidste 3 år oplevet en stødt stigende tilgang af medlemmer, ligesom vi har udvidet åbningstiden. Det vil være helt og aldeles uansvarligt at lukke helt ned for dette klubtilbud til de unge mennesker.På vegne af
Hjortshøj Ungdomsklub - HUK

Vibeke Friis
Økonomi & Administration
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Vibeke Friis

Indsendt

17/11/2022 09:51

Sagsnummer

HS7128846

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44