Gå til hovedindhold

Høringssvar

Hasle bibliotek

Afdelingsbestyrelser i Herredsvang

Biblioteket er et omdrejningspunkt for læring og indlæring, nærvær og endnu et af de steder, hvor børn og unge kan være i kontakt med voksne, som guider dem videre i uddannelse eller andet med det bedste fremtidsperspektiv. Og det vil være en skandale at lukke det og dermed risikere, at dette sammen med en reducering af kulturhusets aktiviteter, vil bringe Herredsvang på Parallelsamfundslisten - Ghettolisten. Os, i de lokale afdelingsbestyrelser frygter, at lukning af både de sociale og kulturelle tilbud, som biblioteket rummer, beliggende i et i forvejen belastet lokalområde, fører til, at ressourcestærke kræfter flytter fra området.

Mange beboere i Herredsvang bruger biblioteket og efterlyser endda, at det også burde have åbent om aftenen, således familier med arbejde også kan komme der efter arbejde.

Biblioteket er samlingspunkt for familier, børn, unge, forældre og ældre. De unge studerende benytter Biblioteket meget og i Lektiecafeen hjælper børnene og de unge hinanden. Biblioteket og Kulturhus Herredsvang samarbejder på kryds og tværs, og det er det eneste samlingssted i lokalområdet for både børn og voksne. Det benyttes også af andre end beboerne i de almene boliger i Herredsvang. Finnebyens beboere skriver på deres Facebook gruppe, at de bruger det, og at der er langt - FOR langt til næste bibliotek i byen.

Og hvad med dagplejerne og daginstitutionerne i området, som hyppigt bruger biblioteket sammen med børnene?

Den nye boligsociale indsats fra 2023, som er væsentlig mindre end den har været hidtil, er stemt ind af beboerne, og i den forbindelse havde ingen forestillet sig et Kulturhus uden biblioteket, for hvad gør beboerne så? Forestiller politikerne sig, at beboerne tager afsted til Åbyhøj Bibliotek eller Gellerup Bibliotek? Flere familier er børnerige familier og mange har ikke egen bil, så mobiliteten er begrænset. Og så er der langt til andre biblioteker
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

susanne oxenbøll jensen

Indsendt

17/11/2022 14:26

Sagsnummer

HS5438497

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44