Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vedr. Højbjerg fotografiske værksted omdannes til kunstnerværksteder

Hej Jeg hedder Stefan Bakmand Andersen, jeg er til daglig udøvende billedkunstner og underviser i billedkunst på Århus kunstakademi og Aarhus billed og medieskole på BGK.
Jeg arbejder med og underviser selv i grafiske teknikker, og det betyder meget for mig at vi bevarer de håndværksmæssige traditioner og de gode værksteder der er.

Jeg skriver her for at udtrykke min holdning til den mulige lukning af Højbjerg fotografiske værksted, som jeg mener kan undgås hvis man finder andre løsninger.
Det er super vigtigt at billedkunstnere, uddannede eller ej, har produktions steder og værksteder hvor de kan lave deres kunst til de udstillinger de laver i Århus og Danmark.
Hvis man slog det slog det grafiske værksted på Godsbanen sammen Højbjerg Fotografiske værksted som ville man opnå en større faglighed ved at skabe et større samlingspunkt i Århus for kunstnere der arbejder med tryk, grafik, og printede formater.

Højbjerg fotografiske værksted er også et sted som jeg som udøvende billedkunstner i atelierfællesskabet Corporum på Godsbanen kan bruge, sammen med andre kunstnere, udover studerende på Det jyske kunstakademi også har gavn af det.
Højbjerg fotografiske værksted er et sted hvor man burde holde flere kurser for billedkunstnere i fotografiske og grafiske teknikker, og det er tydeligt at der mangler undervisere der har lysten til at arrangere dem.

En mulighed kunne være at rykke det fotografiske værksted ind på Godsbanen hvor det kan få plads sammen med de andre værksteder som udøvende billedkunstnere bruger. Med den placering ville det også være mere eftertragtet og nemmere tilgængeligt for flere. Det ville også blive en del af værkstedernes miljø på Godsbanen, og derved blive stærkere. Denne flytning ville gøre at flere billedkunstnere ville bruge det.

Men den nemmeste løsning på problemet er at man finder kunstnerværksteder andre steder i byen i samarbejde med og med vejledning fra kunstnerne og Aarhus billedkunstcenter.
Et forslag kunne være at oprette flere atelier til kunstnere nede på Godsbanen og derved styrke det kunstneriske miljø der.

mvh Stefan
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stefan Bakmand Andersen

Indsendt

17/11/2022 14:28

Sagsnummer

HS4012808

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44