Gå til hovedindhold

Høringssvar

Garanter ordentlige faciliteter for dans og koreografi og drop planerne om flytning af Bora Bora til Teater Katapults lokaler

De Frie Koreografer finder det stærk bekymrende, at der i det udmeldte sparekatalog luftes en plan om at flytte Bora Bora fra de nuværende lokaler på Brobjergskolen til Godsbanen.

Bora Bora er en stærk, markant og yderst væsentlig spiller indenfor dans og visuelt teater, både lokalt, nationalt og internationalt og det vil være en katastrofe for hele dette felt, hvis Bora Bora skal flytte til mindre lokaler.

Dans og visuelt teater kræver plads - og Bora Bora kan hverken producere eller præsentere dans og visuelt teater i de foreslåede lokaler på Godsbanen, da disse lokaler simpelthen hverken er dybe eller brede nok til formålet. Det svarer til, at man beder et hold fra superligaen i fodbold om at spille kamp på en håndboldbane!

Den foreslåede flytning til eksisterende lokaler på Godsbanen vil altså ikke gøre det muligt at opretholde det Bora Bora, vi har i dag.

Det vil først og fremmest stække og svække mangfoldigheden i det kunstneriske udbud til publikum og borgere i Aarhus (et udbud der heller ikke er af uvæsentlig betydning for det internationalt studiemiljø og de internationale virksomheder der findes i Aarhus og omegn, da der i jo primært arbejdes i udtryk uden ord).

Kunstnere må og vil søge andre steder hen, med deres midler og forestillinger, ikke fordi de ikke vil samarbejde med Bora Bora, men fordi lokalerne ikke lever op til behov, krav og de standarter, der produceres indenfor, hvilket vil betyde en udvanding af den position Aarhus og Bora Bora har opbygget indenfor dans og visuelt teater. Et arbejde der har taget årtier, men som meget hurtigt kan smides ud med badevandet.

I store dele af landet har vi kigget misundeligt mod Aarhus' kommunes gennemarbejdede og gennemtænkte kunst- og kulturpolitik. Vi appellerer derfor nu indtrængende til, at I som kommune fortsat går i front med mod og visionære ideer, i stedet for hurtige skrivebordsløsninger.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen i foreningen De Frie Koreografer
Simone Wierød, Tali Rázga, Tina Tapgaard, Nanna Hanfgarn Jensen og Karina Dichov Lund.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Simone Wierød

Indsendt

17/11/2022 15:47

Sagsnummer

HS7547007

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44