Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til besparelser på kultur

Vi har sværere ved at fordybe os, læsning - og læselysten halter, vi har i høj grad brug for steder vi "bare kan være", steder der giver os nye input, inspirerer og steder hvor vi som mennesker kan få et åndehul fra hverdagen.

Kunst og kultur kan give os alle disse ting. Forskning peger på at kunst og kultur kan have en sundhedsfremmende effekt.

Så hvorfor skal vi spare på et område, som vi, som mennesker i høj grad har brug for?

Jeg tror jeg forstår idéen i, at der jo "er andre alternativer" både indenfor scenekunst og flere biblioteker man kan vælge. Men jeg synes på ingen måde det ligner, at man reelt har sat sig ind i hvad de forskellige kulturudbydere man nu vil "spare på" har af påvirkning på byens borgere.

Jeg synes heller ikke beskrivelserne om hvad der kan spares og hvorfor er dækkende nok, til at jeg ordentlig kan forstå bevæg grundene for det.

Vi skal IKKE spare på noget, der fungerer, som avler trivsel, som giver et frirum til fordybelse, en tilladelse til bare at være og opleve.

Aarhus Teater Læring, Bora Bora, Teater Katapult, Bibliotekerne. Skal vi ikke lade dem udøve deres helt unikke bidrag til den verden vi lever i? Uden at de for en gangs skyld skal tage stilling til endnu en besparelse?

Jeg hepper på kulturen. Lad den nu blomstre og se hvilke fantastiske ting det kan føre med sig!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Camilla Mathiasen

Indsendt

17/11/2022 16:23

Sagsnummer

HS1761750

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44