Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bora Bora

I Danmark har vi en internationalt højt anerkendt danseuddannelse. Det betyder at vi som samfund investerer mange millioner kroner hvert år i at uddanne dansere. Vi har en fælles forståelse af at dans er en vigtig kunstart og at vores borgere skal have mulighed for at opleve dans på højeste niveau.
Men vi har meget få spillesteder dedikeret til at vise dans.
Siden Dansehallerne på Carlsberg lukkede i 2016 har Bora Bora på mange måder været vores nationale scene for samtidsdans.
Bygningen er gammel og angrebet af svamp og råd. Alligevel er det den vigtigste scene vi har for samtidsdans i Danmark.
Bora Bora har længe været en del af vigtige internationale koreografiske netværk og dermed kunne vise dans fra hele Europa som den eneste scene i landet.
Staten bør naturligvis bidrage til at Aarhus fortsat kan have en levende dansescene og nogle af de store fonde bør også bidrage. Men at lukke spillestedet før man har en anden brugbar scene er katastrofalt. Det var det der skete i København og det er katastrofalt for hele miljøet og for publikum.
Aarhus kommune har et unikt spillested med national betydning og hvis Bora Bora skal flytte, så SKAL det bære til lokaler der er egnet til formålet. Helst bedre end de nuværende.
Det er ganske enkelt helt afgørende for kunstartens fortsatte eksistens i Danmark.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mikkel Harder Munck-Hansen

Indsendt

17/11/2022 19:31

Sagsnummer

HS4482682

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44