Gå til hovedindhold

Høringssvar

Hasle Bibliotek

Kære politikere, vil I ikke genoverveje konsekvenserne ved at lukke Hasle Bibliotek?

Af Sophie Frost, socialrådgiver og Naja Lomstein, sygeplejerske

Hasle bibliotek er en lille perle midt på torvet i Herredsvang, som ellers ikke ligefrem stråler på en grå novemberdag.
Torvet har et blakket ry på grund af flere voldsomme, banderelaterede episoder i området.

Men biblioteket er et åndehul midt i det rå og utryghedsskabende miljø.

Derfor er det os en gåde, at Hasle Bibliotek indgår i Aarhus Kommunes sparekatalog for de næste år.

Det står i skarp kontrast til det faktum, at Herredsvang er udpeget som et såkaldt forebyggelsesområde, hvor der er særligt behov for at bekæmpe parallelsamfund og nedbringe kriminalitet og arbejdsløshed.

På Hasle Bibliotek mødes borgere nemlig på tværs af sociale klasser, religion, kultur og alder.

Fjernes biblioteket, vil det rå og utryghedsskabende miljø få lov at dominere, og mange vil gå en stor bue udenom torvet.

I et udsat boligområde er det desuden særligt vigtigt med et bibliotek, som giver alle mulighed for at tilgå viden, oplysning og læsestof.

Hvor børn og unge kan låne bøger til deres skoleopgaver og har et sted at gå hen for at søge inspiration til sunde interesser og kan møde nærværende voksne.

Mange familier bruger også biblioteket som en hyggelig og gratis destination til en udflugt, hvor børn kan lege og læse i den hyggelige hule bygget af bøger.


Lyt nu til alle de mennesker, som er vokset op i området og fortæller, hvordan biblioteket har haft en afgørende betydning for deres integration i det danske samfund.

Tag et kig ind på biblioteket til en “Familielørdag”, hvor områdets børnefamilier mødes til hyggelige aktiviteter, og lokalet emmer af fællesskab og hygge.

Her er det ligegyldigt, om du bor i blokkene eller i et villakvarter. Vi mødes sammen med vores børn, og alle er lige velkomne.

Man skulle tro, at kommunen netop ville prioritere et bibliotek i et område som Herredsvang og måske endda gøre en indsats for at øge bibliotekets åbningstid. - I stedet gør man desværre det modsatte.

Aarhus Kommune beskriver i deres sparekatalog, at områdets beboere har en lav mobilitet. En lukning af Hasle Bibliotek vil derfor medføre, at beboerne efterlades uden reelle alternativer, da bibliotekerne i Gellerup og Aabyhøj grundet den lave mobilitet, ikke kan erstatte beboernes behov.

Let tilgængelighed er en forudsætning for, at borgerne anvender biblioteket og føler ansvar og medejerskab.

Det er en umulig politisk opgave at spare så mange penge, som Aarhus Kommune skal finde, uden at nogen bliver berørte og kede af det - og vi har fuld forståelse for den svære politiske opgave,

Men kære politikere i Aarhus Byråd, vil I ikke alligevel genoverveje jeres beslutning?

Hasle Bibliotek er så meget mere end blot et bibliotek, det er et lille lokalt kraftcenter, som rykker et udsat område i en positiv retning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Naja Lomstein

Indsendt

18/11/2022 09:47

Sagsnummer

HS3501615

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44