Sparekatalog for Kultur og Borgerservice
De unges fællesskaber i dag, er fremtidens vigtigeste ressource
Sparekataloget går efter de unges frie rum og kreative fællesskaber, og vil ramme rigtigt mange. På trods af en helt frisk viden om hvordan coronanedlukningen har skabt mistrivsel og isolation for lige netop for den aldersgruppe.
Det er igennem fællesskaber og refleksion, dannelse og tolerance at solide samfund bygges og her spiller kulturen en kolossal rolle. De bløde fag er nærmest væk fra skoleskemaet, men børn og unge møder dem alligevel i dag, når Symfoniorkestret kommer på besøg i skolen, eller klassen skal have et forløb hos Ej blot til Lyst på Aarhus Teater, eller når Filurens Teaterskole rykker ud og tilbyder forløb i og omkring Aarhus. Ligesom Ungdomsskolerne tilbyder interessefællesskaber, som kan være redningsplanken i en svær hverdag - eller bare et trygt sted at hænge ud med andre.
Spareforslaget kommer for sent, for efter at kunstområdet har stået i mørket uden statistiske tal til at belyse vigtigheden og relevansen, vælter beviserne i disse dage frem; Kultur påvirker netop trivsel, borgerglæde, fællesskaber og sundhed positivt. Men også som kapital for byen, der bliver attraktiv ift. tilflytning, etablering af erhverv og begivenheder som Kulturbyåret 2017. Og selvfølgelig kulturen et erhverv, der bidrager med jobs, eksport, omsætning, turisme, branding - for få midler.
Dét der er præsenteret i sparekataloget, har taget årtier at bygge op. Og gennemføres planen, bliver Aarhus en fattigere by på flere planer og langt ud i fremtiden.
Kun når vi véd hvad vi kan sammen, kan nye visioner opstå.
Download høringssvar som pdf