Gå til hovedindhold

Høringssvar

HQ

Kære Århus Kommune
Som udøvende musiker, studerende på Det Jyske Musikkonservatorium og ungt menneske i Århus, vil jeg argumentere for, at HQ er en enorm vigtig del af den spirrende musikscene og et fantastisk og meget, meget brugt sted for unge generelt, der gerne vil nyde hinandens selskab i en dejlig kulturrig, jordnær og atmosfærisk setting.
Fjerner man spillesteder som dette, vil det være et kæmpe tilbageslag for det levende upcomming kulturliv i byen og generelt i Danmark og for udvikling af nye spirrende artister. På HQ er der plads til at tingene "lever rigtigt", i den forstand, at der altid er liv og altid er åbenhed for nyt musik og nye idéer og hvor alle slags mennesker føler sig velkomne.
Hvor skal de artister der skal fylde Voxhall og Musikhuset i fremtiden komme fra, hvis de ikke har et sted at starte, et sted de kan udvikle sig fra? HQ er et af de få steder i Århus, hvor nye musikere og artister udvikler sig, bliver klogere på deres musikalske virke og kan afprøve nyt materiale med opbakning fra både publikum og ansatte.
Som artist og musiker, er der ofte en lang karrierestige du skal op af og det er en forretning du skal bygge op. Der er så godt som ingen der starter med at kunne fylde Tyrkis, Train, heller ikke Radar, som er et af byens "små" spillesteder. Radar har en kapasitet på 300 stående og på alle andre af byens spillesteder, er der ikke liv udover når der er koncert. Det er der på HQ. Her kommer folk både for at hænge ud, danse, ses med sine venner, opdage ny musik, genhøre musik, afprøve musik osv. osv. Spillestedet fungere super godt for de spirrende artister, fordi der netop er et liv på stedet og folk kommer på HQ for at bruge deres tid sammen, i atmosfæren og tilfældigvis dumper ind til en ny og spændende koncert med en artist de potentielt kommer til at følge og kommer til at hjælpe op af karrierestigen, indtil de kan spille Roskilde eller Train. (Hugo Helmigs første koncert var bl.a. på QH)
Jeg har selv spillet der en del gange og været til en hel masse fantastiske koncerter.
Udover det er, HQ også en central del af stemningen under Spot Festival, der også arbejder med spirende artister. Osv. osv..
Jeg håber i vil genoverveje hvorvidt om spillestedet skal rives ned eller ej. Det vil have større konsekvenser for kulturlivet i byen, musikken og generelt unges trivsel, end som så.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Søndergaard

Indsendt

18/11/2022 14:18

Sagsnummer

HS1287316

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44