Gå til hovedindhold

Høringssvar

Økonomisk uansvarligt kulturelt tab

Der er efterhånden skrevet mange høringssvar, som understreger pointerne i, hvorfor denne besparelse ikke giver mening. Min tilføjelse er blot at understrege disse pointer.

En organisation som Teater Katapult, som modtager penge fra kommunen, vil naturligvis kunne fratages denne støtte for at spare. Problemet er bare, at kommunen ville miste uproportionelt mange penge ved at gøre det. De øvrige indtægter, Katapult har, som de selv redegør for, kræver, at Aarhus Kommune støtte op om dem, men ellers hiver Katapult mange penge ind i kommunen. Det er simpelthen uholdbart at spare på investeringer.
Dertil kommer den kulturelle værdi. Teater Katapult er ikke noget stort teater, men de er et teater, som skaber rammer for vækstlaget, som har turdet satse på fx Christian Lollike, før hans navn blev et brand, og som underviser nye dramatikere. Katapults værdi for det aarhusianske kulturliv overstiger klart den udgift, Aarhus Kommune har.

En lukning af Headquarters giver ligeledes ikke mening. Den værdi HQ har i sig selv som spillested er enorm.
Desuden ville en omplacering af Bora Bora til Godsbanen være totalt uholdbart. Tænk, at en by som Aarhus har et rum, hvor der kan opleves dans af international klasse - og tænk, at kommunen vil skrotte det og erstatte det med et rum, der overhovedet ikke egner sig til det!

Aarhus vil så gerne være en kulturel storby. Derfor bør vi i Aarhus fastholde at have muligheden for et højt niveau af kultur. Ellers bliver det kun alt for tydeligt, hvor lille en by Aarhus reelt er. Kultur tillader os at vokse og være noget større end os selv, noget der er større, end vi egentlig er - som individer og som kommune.

At droppe solomusikundervisning på musikskolen er også et enormt kvalitetstab, som ikke må glemmes blandt denne destruktion af kulturelle institutioner.

Hvis vi skal uddanne og udvikle fremtidens musikere, teaterkunstnere, borgere med forståelse for kultur, kan alle disse besparelser ikke gennemføres. Der må findes alternativer. Alt andet er kortsigtet og en total falliterklæring.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Victor Johannes Møller Åbom

Indsendt

18/11/2022 21:17

Sagsnummer

HS9707978

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44