Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar Lukning af Teater Katapult

Papirteatret Meklenborg har været tilknyttet Katapult siden 2016 – det må ikke stoppe!
Da Svalegangens Dukketeater (v/Per Brink Abrahamsen) efter 29 år på Svalegangen fusionerede og blev til Papirteatret Meklenborg sammen med Søren Mortensen og Marie Thodberg, fik papirteatret en ny platform på Teater Katapult.
På Katapult har vi haft mulighed for at fortsætte og videreudvikle det unikke og traditionsrige danske modelteater til et nutidigt papirteater. Gennem Katapult har Aarhus by (stadig) et levende og professionelt papirteater, som den eneste by i landet.
I de forløbne seks sæsoner er det blevet til en række nyskabende teaterforestillinger i papir, der strækker sig fra Nikoline Werdelin og islandske Sjon, til papirteaterkoncerterne ”Mother, tell me more” (Syd Barrett) og ”The Flood” (Peter Gabriel), som alle er blevet til i samarbejde med nutidige kunstnere og musikere, og som efterfølgende har været spillet på danske og internationale dukketeaterfestivaler.
På Godsbanen er Papirteatret Meklenborg blevet en fast del af Teater Katapult, og har tiltrukket et voksende - og også ungt - publikum til de nu udsolgte forestillinger.
Hvis Teater Katapult må lukke med udgangen af 2023, vil Aarhus miste en scene for papirteater.
Og Papirteatret Meklenborg vil være nødt til at søge efter at blive en del af et nyt spillested eller teater, og fra bunden oparbejde en ny kontaktflade, hvilket igen vil tage år, og forsinke udviklingsarbejdet frem mod et nutidigt papirteater.

Søren Mortensen, kunstnerisk leder
Marie Thodberg, administrator
Per Brink Abrahamsen, dramaturg
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marie Thodberg

Indsendt

20/11/2022 14:27

Sagsnummer

HS6498586

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44