Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forenings- og kulturliv er livsnødvendigt.

Music City Aarhus er et fantastisk initiativ som giver liv i byen, og oplevelser til mange. Festivaller og iøjnefaldende initiativer kan dog ikke gøre det ud for den dybe mening og fællesskab, der er at finde i blivende forenings- og kulturliv. Desuden falder ideen om Music City Aarhus til jorden, hvis ikke den lander i et miljø. Når kreative institutioner som Bora Bora og HQ lukker, så flytter de kreative kræfter væk, og hvem skal så inspirere og undervise næste generation af kunstnere? Kulturliv skal ikke kun være publikumsbaseret, men deltagende. Selv de store kulturinstitutioner har godt af et bredt kulturliv, hvor de kan finde initiativtagere, samarbejdspartnere, inspiration, vikarer og publikum.

Jeg er selv medlem, stifter og tidligere bestyrelsesmedlem af en lille forening, som ville skulle lukke hvis de nye regler træder i kraft. At deltage i foreningens aktiviteter, giver mig livslykke som jeg ikke kan se, hvordan kan erstattes. Jeg er næppe den eneste, som har det sådan.

Min forening afholder en årlig festival i sommerferien, hvilket er det eneste tidspunkt, hvor vi låner lokaler af kommunen. Denne festival forløber over 6 dage, og lokaleleje ville koste os omtrent 18.000 kr. Siden vores festival er i sommerferien, er der ikke andre der bruger lokalerne, og vi varmer ikke lokalerne op. Vi efterlader altid lokalerne renere, end vi fandt dem.

Jeg er ikke modstander af, at det kan koste at bruge kommunens lokaler, men jeg ser det som absolut nødvendigt, at prisen bliver beregnet på baggrund af, hvordan lokalerne bruges, og hvornår. Skal vi have et forskelligartet foreningsliv - og det synes jeg vi skal - kan reglerne ikke være firkantede.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Sørig Thomsen

Indsendt

20/11/2022 14:46

Sagsnummer

HS2816676

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44