Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af Hasle Bibliotek

Lad være med at lukke Halse Bibliotek og bevar de gode rammer for integrationen.

I Dansk Flygtningehjælp Aarhus mener vi, det vil være problematisk og et stort tab for lokalområdet, hvis Hasle Bibliotek lukkes. Det er et afgørende sted for de beboere som kommer i lokalområdet, hvor de har adgang til bibliotekets faciliteter, men også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter. En af de aktiviteter er Lektiecaféen, som vi i Dansk Flygtningehjælp er heldige at have nogle gode frivillige der driver.

Lektiecaféen er et sted hvor både børn, unge og voksne kan få hjælp til lektier. Det vil derfor berøre mange forskellige aldersgrupper, hvis man vælger at lukke Hasle Bibliotek. Mange af de mennesker der kommer i lektiecaféen, kommer enten fra folkeskolen, HF og gymnasiet. Andre kommer fra uddannelser som SOSU eller pædagog.

Lektiecaféen og Hasle Bibliotek udgør et mødested, hvor fællesskabet bliver rammen om integration i Aarhus. Et sted hvor man kan møde sine medborgere og blive klogere. Man fratager også disse mennesker en mulighed for at tilgå nogle af de faciliteter som de ikke har mulighed for at have derhjemme såsom bøger, computere og forskelligrettede aktiviteter.

Der bor mange mennesker i det område, som benytter sig af biblioteket. Hvis biblioteket lukker, skal beboerne længere væk for at finde andre tilbud. Vi ved fra forskning på området at størstedelen af all borgere maksimalt flytter sig 5 km for at benytte kulturelle tilbud. Dette gennemsnit ligger udsatte målgrupper en del under. Derfor vil en lukning i manges tilfælde betyde at færre vil få den hjælp og fællesskab som de kan få på steder som Hasle Bibliotek.

Særligt i hårde økonomiske tider skal vi holde fast på mødestederne, fællesskaber og rammerne for den gode integration. Så vi beder jer; Lad være med at lukke Hasle Bibliotek.

Nanna Leth
Forkvinde - Dansk Flygtningehjælp Frivilliggruppe Aarhus
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nanna Leth Gjendem

Indsendt

21/11/2022 11:14

Sagsnummer

HS5877740

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44