Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar vedrørende lukning af Hasle bibliotek - svar fra elever, 8B Hasle skole

Hasle bibliotek skal ikke lukkes
At lukke Hasle bibliotek er en mega dårlig idé. Det spærrer muligheder for mange mennesker som fx arbejdere, der skal have løn, så de kan forsørge sig selv. skolebørn, som kan få lektiehjælp til deres lektier. Sok på lange bane skal ud på arbejdsmarkedet med deres viden fra “lektiehjælp” og de børn kommer til at betale skat, så de giver bidrag til samfundet. Så på den lange bane vil det være dumt at lukke Hasle bibliotek
Det er også et godt sted for mennesker som bor i området for at lære det danske sprog, og hvad demokratiet i Danmark er.

Tobias 8B

Hasle bibliotek skal ikke lukkes
- Efe 8.B
Jeg synes personligt, at Hasle bibliotek ikke skal lukkes ned, fordi det er et meget fornuftigt sted at læse og studere for både børn og unge.

Man skal faktisk læse minimum 20 minutter om dagen, og det er en udfordring ikke særlig mange får udført. Og nogle grunde til, at man ikke får læst 20 minutter om dagen, kan være, fordi man ikke har nogle interessante bøger på ens skolebibliotek eller måske fordi man ingen bøger har.
I Hasle bibliotek er der masser af muligheder som fx lektiehjælp til skole lektier eller bare sidde og læse, fordi i Hasle bibliotek er der masser af bøger med forskellige genre, og der er også meget fred og ro.


Hasle bibliotek skal ikke lukkes - Ellen 8B
Jeg synes ikke, at Hasle bibliotek skal lukke. Ingen i området har muligheder for andre biblioteker i nærheden og de fleste ser det også som deres andet hjem. F.eks. bruger unge i folkeskole og gymnasium biblioteket til lektier og læsning, da det er et fredeligt og roligt sted til den slags ting. Mange unge bruger det også til at få en pause, hvis der har været problemer derhjemme eller folk, der ikke har råd til at købe bøger, som alligevel har muligheder for at læse/låne bøger på biblioteket. Det kommer der ikke til at være nogen, der gør uden biblioteket. Alle de mennesker, som arbejder der, mister også deres arbejde, hvis biblioteket lukker.Hasle bibliotek skal ikke lukke! Viggo 8B

Jeg syntes at Hasle bibliotek ikke skal lukkes det er et fantastisk bibliotek med mange gode bøger til mange forskellige aldre. Jeg ved der er mange der bruger biblioteket og jeg har selv lånt nogle bøger fra biblioteket. Det ville også blive besværligt at få MitID uden hasle bibliotek som mange unge har eller gerne ville have. Det er også et meget godt sted at lave lektier uden forstyrrelse for mig fordi jeg har 2 baby søskende som larmer og forstyrrer rigtigt meget så Hasle Bibliotek er et godt sted at få ro til at læse og lave lektier for mig og mange andre.

Jeg er uenig med lukning af Hasle Bibliotek, Hassan 8B
Hasle bibliotek er et vigtigt del af vores bydel.
At have adgang til bøger og viden for alle, er en vigtig del af demokratiet. Her kan alle låne til fritidslæsning og til skole, studier osv.
Jeg forstår godt, at der skal spares, men det meget uheldigt, hvis en lukning af Hasle bibliotek gennemføres umiddelbart.
Vi frygter derfor, at en lukning af Hasle bibliotek vil medføre en udmatning af de mennesker, der år efter år kæmper for at tilføre området gode traditioner.
Det er et sted hvor mennesker fra forskellige baggrunde mødes , og kan forbedre deres sporg og lærer nye kulturer at kende.
Det vil være et stort tab for området at miste Hasle Bibliotek.


Hasle bibliotek skal IKKE lukkes! Anton 8B
Hasle bibliotek er meget vigtig for borgerne, og området. I forhold til alt den kriminalitet og hårde miljø i området. Der skal være plads til at kunne trække sig fra rusmidlerne og i stedet besøge biblioteket og opnå oplevelser og læring ved at læse bøger.

Der er meget udenlandsk kultur i området og Hasle bibliotek er en god mulighed for at lære det danske sprog når man f.eks. skal tage en uddannelse eller bare blive bedre til at udtrykke sig på dansk.

Jeg har i min barndom sammen med min familie tit brugt Hasle bibliotek. Det er altid rart at opholde sig, og der er plads til alle på biblioteket. Når skolebiblioteket ikke har et stort nok udvalg af bøger, søger mine søskende og jeg hen på Hasle bibliotek.

Høringssvar om lukning af Hasle bibliotek - Sirat 8B
Jeg ønsker ikke at Hasle bibliotek skal lukkes, da det er en vigtig del af området
Biblioteket er et meget hyggeligt sted at være hvor man kan læse en faglig bog eller et eventyr. Man kan også lave sin lektier og få hjælp i biblioteket.
Jeg forstår godt at i vil spare på pengene, men biblioteket er et vigtigt sted for folket i dette område.
Biblioteket er et sted hvor folk kan mødes fra forskellige kulturer, og snakke.

Hasle bibliotek skal ikke lukkes.
Arnelee 8.B - Hasle Skole
Hasle bibliotek synes jeg ikke skal lukkes, der er masser af folk som kommer for at lave lektier og prøver at fokusere mere. Jeg elskede Hasle bibliotek siden jeg var lille, biblioteket var sådan en hel hjem til mig fordi bøgerne fik mig til at læse og elske bøger. Og jeg synes også at vi burde beholde biblioteket sådan forældre kan låne bøger til deres børn og få trænet deres læsning. Børnene skal jo også lære ting fra bøger, nogle gange skal de også lære hvordan man siger ordene og forstå hvad de mener.

Hasle bibliotek skal ikke lukkes Khoshal 8B
Jeg synes ikke, at Hasle bibliotek skal lukkes, fordi jeg bor lige ved siden af, og det bliver bare et stort problem for hele Hasle. Og der er ikke en stor grund til at lukke Hasle bibliotek, fordi hvad har de gjort for at det skal lukkes.

Hasle Bibliotek skal ikke lukkes
Jeg synes ikke, Hasle Bibliotek burde blive lukket. Ikke kun fordi der er langt til et andet bibliotek, men også fordi området har brug for et sted som Hasle Bibliotek.

For mig er Hasle Bibliotek et sted, hvor man kan trække sig tilbage og læse en god bog roligt og fredeligt. Jeg ser også ofte folk, der bruger biblioteket til andre ting såsom borgerservice. Jeg har altid synes, biblioteket har været et virkelig rart og fredeligt sted, og jeg tror personligt, at det er meget godt for området.

Jeg har brugt Hasle Bibliotek, siden jeg var lille, og det er nærmest et andet hjem for mig. Jeg ville virkelig blive ked af det, hvis biblioteket lukker. Jeg håber virkelig, at i finder et andet sted at spare.

Mvh Halfdan - 8B


BEVAR HASLE BIBLIOTEK Iman Amadin fra 8.B Hasle skole
Jeg synes, at vi skal bevar Hasle bibliotek, fordi det er et sted, der betyder virkelig meget for indbyggerne og også for mig selv, da det er det nærmeste bibliotek for mig. Henne ved Hasle bibliotek kan man få rigtig meget hjælp til mange forskellige ting. Man kan f.eks få hjælp til lektier, hvis der ikke er nogen derhjemme der kan hjælpe.

Man kan også snakke med medarbejderne, hvis nu at man har et problem derhjemme. Hasle bibliotek er også mange børns første arbejde. Det var f.eks både min bror og søsters første job. Bl.a gik jeg også til pigeklub over ved Hasle bibliotek. Alt i alt prøver jeg bare at sige, at biblioteket betyder virkelig meget for mig og resten af indbyggerne. Og hvis kommunen skal spare, synes jeg, at de skal gøre det på en anden måde, fordi Hasle bibliotek virkelig er et helt specielt sted for mig.

Jeg synes ikke, at Hasle bibliotek skal lukke
Jeg synes, at der er mange grunde til, at Hasle bibliotek ikke skal lukke. F.eks.
Der er mange mennesker, der vil komme til at miste deres arbejde.
En del unge nyder at sidde der, mens de studerer og laver lektier.
Det er et sted, hvor folk kan få hjælp og rådgivning, hvis de har problemer.
Børn kan få støtte til lektiehjælp.
Der er mulighed for at læse aviser, hvilket giver folk et bedre indblik i samfundet.
Jeg synes også, at Hasle bibliotek er et hyggeligt og roligt sted at være, og det er jeg ikke den eneste, der synes. Derfor ville det virkelig være ærgerligt, hvis det ender med at lukke.
Mikkeline, 8.B, Hasle Skole

Jeg er imod at i vil lukke Hasle Bibliotek
Hej, jeg er hedder Laila, og jeg er 14 år gammel og går på Hasle Skole.
Jeg er imod at i vil lukke Hasle bibliotek, fordi at det er rart og trygt at være der, og der har været mange arrangementer, jeg har været med til mange af de arrangementer der jeg var lille, og det er ikke kun mig, der ikke vil have, at Hasle bibliotek skal lukke. Der er også mange andre, for som jeg sagde, er det et rart og trygt at være der plus man kan jo lave mange ting der som f.eks. læse, hygge med venner og familie osv.
Jeg går til lektiecafe derhen, og det hjælper mig rigtig meget. Jeg laver altid mine lektier der ellers hygger jeg med medarbejderne. Mine søskende går også til lektiecafe der, og det hjælper mig rigtig meget med skolen.
Jeg hygger mig altid med dem, der arbejder der og mine venner og veninder.
Jeg bruger min fritid meget i Hasle bibliotek, og nu hvor i vil lukke biblioteket, ved jeg ikke, hvad jeg skal bruge min fritid på.
I Hasle bibliotek for jeg også meget hjælp til at finde et fritidsjob.
Mvh Laila El-khalili, 8B

Skal Hasle Bibliotek Lukkes?
Her for nyligt har der været diskussion om Hasle Bibliotek skal lukkes. Der har været mange op og Demonstrere. Jeg synes personligt at det er meget ærgerligt at i har tænkt jer at lukke biblioteket. I skal også tænke på at børn og unge som bor i området ikke har et sted de kan låne bøger, lave lektier, lektiehjælp. Jeg ville ikke have at i lukker det fordi der er mange der mister job og børn og unge selv voksne ikke kan få noget hjælp til job, og lektier. Hvis man ikke har en computer derhjemme kan man nemt tage til biblioteket. Derfor synes jeg ikke at biblioteket skal lukkes. Men når man tænker på at man sparer sindssyge mange penge får man et dilemma om man skal sige ja eller nej. Jeg er stadig imod at kommunen lukke Hasle Bibliotek.
Kawsar Mohammad Harun 8.B Hasle Skole

Bevare Hasle Bibliotek
Hej, jeg hedder Deeqa, jeg er 14 år gammel, og jeg går på Hasle skolen, jeg bruger for det meste min tid på Hasle bibliotek og sidder og læser eller laver lektier.
Ik luk Hasle bibliotek, fordi har brug for at lave mine lektier. Jeg har det nogle gange
hårdt med at lave mine lektier nu, når jeg har så mange søskende, så jeg tager altid
Hen til Hasle bibliotek for at få noget ro, og når jeg har brug for lektiehjælp så hjælp de søde medarbejder altid mig. Jeg føler meget, meget tryg, når jeg sidder og laver
Mine lektier med andre mennesker. Jeg har fået mange venner fra bibliotek og medarbejderne er også meget søde. De laver også nogle gange aktiviteter, og der var også engang pigeklub, og det var så nogle alle os pigerne som der
Hyggede sig og laver mange sjove aktiviteter sammen. Hvis i lukker Hasle bibliotek så bliver det svært for mig at lave mine lektier plus jeg kommer meget til at saven biblioteket og alle de søde medarbejder, som der altide hjælper mig med mine opgaver og alle de sjove aktiviteter som vi også lavet
Mvh Deeqa Abdirashid Sheikh 8B
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Porsborg

Indsendt

21/11/2022 19:32

Sagsnummer

HS5464845

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44