Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Højbjerg Fotografiske Værksted

Vågn op
Bevar Højbjerg Fotografiske Værksted.
Lad ikke et blomstrende værksted med højt til loftet visne, og byens kunstnere, kunstnere fra hele landet og fremtidige kunstnere miste dette enstående, åbne værksted, ledet kyndigt og inspirerende af Inger Lise Rasmussen, som har lagt liv og sjæl i dette sted.
Hvis vi i Århus fortsat ønsker at værne om kulturlivet - og støtte op om kulturen og byens kunstnere, så er det på tide at vågne op og tænke sig om - hvad der rives ned, kan ikke bare sådan genrejses, og vigtig viden og mulighed for, at foto-kunsten, fortsat kan blomstre og udvikle sig, som den vigtige del af samtidskunsten den er, vil gå tabt.

Jeg har som udøvende billedkunstner gennem de sidste mange år været så glad for at komme på værkstedet og begive mig ind i fotopolymergravurens verden - og ladet mig inspirere af de mange foredrag og givende undervisning med danske og udenlandske kunstnere.
Mange billedkunstnere og jeg har nydt godt af den faglige udveksling og mulighed for
kunstnerisk udvikling i det inspirerende miljø på Højbjerg Fotografiske Værksted.

Så vågn op og lad dette professionelle værksted blive i byen, som det vigtige værksted det er - som det sted, der giver kunstnere mulighed for på en helt unik måde at arbejde med fotografiske projekter, der blandt andet knytter sig til den helt særlige niche af fotografiet - fotopolymergravuren.
Luk ikke værkstedet - men lad visioner for kulturlivet vokse frem - lad visioner for det analoge fotografi blomstre, som i disse tider møder en stor fornyet interesse og
en stor opblomstring internationalt.
Så støt op om foto-kunstens mulighed for udfoldelse og fortsatte udvikling, og
bevar Højbjerg Fotografiske Værksted.

Fie Tanderup - billedkunstner, fotograf og leder af Fotografisk Skole
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Fie Tanderup

Indsendt

21/11/2022 20:36

Sagsnummer

HS8920842

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44