Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af Hårup Ungdomsklub

FO-klubben skal selvfølgelig bestå.
Nu har jeg været leder af vores fo-klub i Hårup mere end 30 år. Klubben startedes af nogle forældre i 1978.
Efter sommeren 2022 har 121 unge mennesker skrevet under på at de vil være medlem af klubben. Vi har mellem 20 og 50 unge mennesker –mellem 13 og 18 år- hver aften.
Vi favner et kæmpe område. Fra Lystrup over Elsted til Elev og op over Todbjerg, Mejlby, Hårup og helt ud til Halling og over til Ødum og sågar Spørring.
Vi kan facilitere disse unge. Vi har indendørs fodbold i gymnastiksalen, scooter værksted i kælderen med benzindrevne gocarts, dertil motocross maskiner med tilhørende bane. Vi har egen skydebane til vores luftrifler samt et helt fitness center. Vi har biograf med 25 sæder og storskærm, playstation afdeling, bordtennis, racerspil på skærme, billard, airhockey, bordfodbold samt diverse sofahjørner inklusive et kyssehjørne
Så er der en moderne bar med alskens sager indenfor rammerne af det tilladte.
Alt dette ønsker MKB og MBU at nedlægge. Til fordel for noget gadegymnastik og andet diffust. Som en af drengene sagde: De må jo ha spist noget de ik ka tåle.
Vi taler om mere end 3000 varme hænder på årsbasis. Er de da helt fra den??
To af vores nye chefer har lavet et notat. Anders har skrevet det og Heidi har godkendt det. Notatet er i den grad fejlbehæftiget ,så det i mine øjne ligner vildledning af alle, ikke mindst byrådet. Man opererer også med matrikel fællesskab, det skulle indikere at der var to klubber i samme bygning, det passer simpelthen ikke, og for øvrigt har vi IKKE samme matrikel som Fritidsklubben, men det er vel også bare gætværk, ligesom det meste af skrivet fra Anders.
Huks historie starter som skrevet i 1978.Efter et par årtier oprettede vi en klub for vores 18 til 25 årige. Det gjorde vi i et hus i nærheden, på en anden matrikel, som tilhørte røde Kents mormor. Da mormoren døde, blev huset solgt til Aarhus kommune som smed vores unge ud og oprettede en fritidsklub-Lanternen. I årevis havde vi et godt samarbejde. Når deres 6 klasser skulle i 7 klasse var de tit på besøg i HUK, for at give dem en god overgang til ”de store”. For et par år siden blev jeg så kontaktet af deres nye leder som fortalte at nu var vi konkurrenter, idet de skulle lave ”ungemiljø” angiveligt fordi de manglede medlemmer. Det mangler de stadigvæk. De har 15 medlemmer fra 13 til 18 år. Der er altså tale om at Ungiaarhus bruger skattekroner til at forsøge på at udkonkurrere HUK som jo også er financieret af kommunen. Det er jo helt tosset. De KAN ikke det som vi kan. De har lukket om aftenen på nær en ugentlig åbning til kl 21.Der skal de 14 til 18 årige, så være sammen med f.eks 4 klasse, den går altså ikke. Døren er altså låst det meste af tiden. Ydermere vil Ungiaarhus spare ved at sætte forældrebetalingen op?? Det er IKKE at spare at få andre til at betale ens udgifter, og i denne tid vil det da heller ikke give flere medlemmer at sætte prisen op, tværtimod.
Vi kendes også som den varme stue, henne om hjørnet. Vi tager hold om ensomme og de enkelte unge som mistrives eller måske har et handicap. Det lykkes for os. Det kører bare.
I denne sparetid skal vi jo huske at slukke lyset i stuerne, men sluk ikke lyset i vores klub, det vil også slukke lyset i vore unge menneskers øjne.
Mvh Erik Hagen Nielsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Erik Hagen Nielsen

Indsendt

21/11/2022 21:08

Sagsnummer

HS2944115

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44