Gå til hovedindhold

Høringssvar

kultur og borgerservice - Bora Bora

Bora Bora har siden 2016 været Danmarks eneste nationale scene for samtidsdans. Det må Aarhus kommune, som i 2017 var europæisk kulturby, være sig meget bevidst.
Foreningen Dansk Teater 300År har med stor bekymring erfaret, at Aarhus Kommune i sit sparekatalog foreslår at flytte teaterhuset Bora Bora til de langt mindre lokaler på Godsbanen i Aarhus. Konsekvensen af dette overraskende forslag vil være, at landets eneste fungerende scene for samtidsdans ikke længere vil være i stand til at modtage de gæstespil og skabe de produktioner, som igennem de seneste 30 år har gjort Bora Bora til et betydningsfuldt lokalt og nationalt centrum for moderne dans.
Det er med stor forundring vi har læst om dette spareforslag, da det i høj grad må være i kommunens interesse at bevare og videreudvikle et så højt profileret teaterhus. Ganske vist er Bora Boras nuværende hus behæftet med væsentlige bygningsmæssige skader, men derfor kan man ikke midlertidigt parkere ”bussen i en parcelhusgarage”. Bora Bora er nødt til at have de proportioner og scenemål, som kræves til de nationale og internationale samarbejder, som gennem mange år har gæstet Bora Bora, som derfor er blevet en væsentlig del at byens kulturelle DNA.
Bora Bora rejser årligt 4 – 5 millioner kroner i eksterne midler fra regionale, nationale og internationale fonde, så man må formode, at mange af disse eksterne fondsmidler forsvinder, hvis Bora Bora flyttes til de foreslåede lokaler, der ikke rummer de nødvendige proportioner til at producere og præsentere moderne dans.
Dansk Teater 300År vil derfor kraftigt opfordre kommunen til, at Bora Bora får lov til at beholde sine nuværende lokaler, indtil man har fundet de egnede rammer til landets eneste scene for samtidsdans.

Med venlig hilsen
Mikkel Harder Munck Hansen, bestyrelsesformand
Alette Scavenius, kunstnerisk leder
Linnea Voss, initiativtager
Janicke Branth, kurator
Amanda Lützhøft, Sekretariatsleder
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

danskteater300aar

Indsendt

22/11/2022 10:47

Sagsnummer

HS2612931

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44