Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Danmarks eneste professionelle dansescene!

Kitt Johnson X-act sender hermed høringssvar i forbindelse med udmeldingen af Aarhus Kommunes sparekatalog. Motivationen bag dette er, at der i det udmeldte sparekatalog foreslås en plan om at flytte BORA BORA fra de nuværende lokaler på Brobjergskolen til Godsbanen.

Dette ville i vores optik være helt katastrofalt.

BORA BORA har sat Aarhus på verdenskortet. Det er et flagskib for dansen i Danmark, og som landskabet snor sig for øjeblikket, er det faktisk også Danmarks eneste scene for professionel dans/dansekunst. Udover at ”servicere” et helt miljø, både lokalt og nationalt, driver BORA BORA residency-virksomhed på højt internationalt niveau og præsenterer gæstespil af ypperste karat.

Kort sagt; BORA BORA er en motor for dansen i Danmark. En drivkraft, som Aarhus Kommune gennem mange år har medvirket til at skabe. Gennemføres dette forslag, vil det højst sandsynligt resultere i at både normalt virke og videre udvikling umuliggøres.

Katapults lokaler er velfungerende ift. laboratorievirksomhed, men decideret uegnede som spillested for dans. Lokalerne har hverken bredde, dybde eller højde nok til at imødekomme kravene for selv en mellemstor soloforestilling.

Det tager så lang tid at bygge noget op, men kun et øjeblik at rive det ned igen. Vi appellerer derfor til Aarhus Kommune om ikke at fratage det professionelle, danske dansemiljø den frontløber, som BORA BORA er. Vores bøn er, at BORA BORA bibeholder de nuværende lokaler – til fortsat gavn for dansen og dens publikum i Danmark.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sarah Garde

Indsendt

22/11/2022 12:38

Sagsnummer

HS6959716

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44