Gå til hovedindhold

Høringssvar

Tænk jer om og drop drabet på hele Aarhus’ kulturliv

Tænkt at så meget skade kan gøres på kulturlivet for så få penge. Det er skræmmende. At spare skaldede 14 millioner i et budget, der i forvejen udgør under 1% af det samlede kommunale budget.

For det lokale pladeselskab SOPA har spillestedet HeadQuarters været helt afgørende for, at de danske og internationale kunstnere vi arbejder med, har haft et sted at spille. Al respekt for de fremragende spillesteder Radar og Voxhall, men der er indgangsbilletten en omvarmningstjans. De er noget helt andet end HeadQuarters. Og det er som det skal være. Men INDEN man når til de steder støber HeadQuarters fundamentet. Her kan du være aftenens hovednavn. Skabe dit eget arrangement i professionelle rammer. Det betyder alverden. Læg dertil HeadQuarters’ store værdi som partner for alle byens mange festivaler fra Spot Festival til Jazzfestivalen m.m. HeadQuarters er dog ikke kun for up’n’coming navne. Mange professionelle, etablerede musikere lovpriser stedet. Med god grund. Derfor er HeadQuarters heller ikke et sted for kun én målgruppe. Her kommer alle aldre fra 18 år til pensionister. HeadQuarters er samtidigt et velkomment åndehul i en overkommercialiseret verden med pissedyre barer og caféer. Tilmed beliggende et sted i byen, hvor der ikke er andet natteliv som sådan.

Kombinationen med danseteatret Bora Bora er godt tænkt og sammen udgør de to et helt unikt sted, hvor alle føler sig velkomne uanset overbevisning, økonomisk formåen m.v. Det er her, man får de oplevelser, der sætter spor, giver perspektiv og man aldrig glemmer.

At Teater Katapult må lide døden i det aktuelle forslag er hovedrystende dumt. Også her lægges fundamentet, som resten af byens kulturliv nyder godt af. Hører man kommunen udtale sig, lyder det som den mener, at Katapult og Svalegangen kan og er det samme. Sludder! Jeg har selv nydt godt at Katapults events, hvor egne kreative udfoldelser kan få mere retning. Mere af det!

At undergrave alt det gode arbejde i Hasle og Trillegårdsområdet vil med tiden uden tvivl med tiden (nok ikke længe) ende med at koste mere end der er sparet. Igen, dumt, dumt, dumt.

Aarhus Kommune vil beholde den flotte, prestigefyldte krone på træet, men tror at det kan gøres ved at skære roden væk. Om kort tid visner det hele bort og det vil tage 100 år for et nyt træ at vokse sig flot og stort.

Hvad med at trykke på pauseknappen på nogle af alle prestigeprojekterne? Der er rigeligt med mausoleer for politikere i Aarhus. I byrådet rækker opfindsomheden kun til beton og glasfacader – der skaber en by kan man BO i, men ikke LEVE i. Det, der vil blive husket om mange år, er den idé, som I turde stå på mål for. At kulturen og sammenhængskraften er vigtigst. Ikke mursten, der alligevel styrter i grus. Det er nu, I skal turde stå ved, at i Aarhus har kulturen værdi. Og kulturen starter i øjenhøjde – menneske til menneske – i det små. Ikke på store scener, store stadioner, store whatever.

Hvis I laver Marselisborgtunnellen 1 meter kortere, så passer det vel næsten med pengene? Eller genbruger lidt af det stadion (og lægger det samme sted i stedet for at ødelægge cykelbanen).

I samme ombæring kunne I passende droppe mindreværdskomplekserne ift. København, Horsens, Herning m.v. Det ville klæde byen at turde stå ved at være sin egen. Aarhus. For på mange måder er byen – stadig – unik. Men hvor længe?

Flere ægte visioner og mere opfindsomhed end pissen-i-bukserne for at holde sig varm, tak! Det er en ommer!

Lars Dideriksen, SOPA / Sound of Perpetual Astonishment
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Dideriksen

Indsendt

22/11/2022 15:35

Sagsnummer

HS2075360

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44