Gå til hovedindhold

Høringssvar

Reduktion af Event Puljen

Kære Aarhus Kommune, Kultur og Borgerservice

Vi har læst oversigten over forslag til besparelser 2023-2026 og med stor beklagelse noteret os at eventpuljen skal skæres med kr. 260.000 årligt.

Aarhus er en international anerkendt sejlsports by med en mangeårige tradition for at hverve og afvikle mellemstore og store kapsejladsevents.

Aarhus position som én af verdens førende sejlsportsbyer er, udover den unikke placering ved Aarhus Bugten, understreget af det omfatte talent og elitemiljø inden for olympisk sejlsport med tilhørende mange vundne olympiske medaljer.

Den er også et resultat af en over 25 årig, målrettet prioriteret indsats i tæt samarbejde mellem sejlsportsmiljøet i Aarhus og Aarhus Kommune (Aarhus Events og tidligere Sport Event Aarhus) og med støtte fra den statslige organisation Sport Event Denmark.

Den foreløbige kulmination på dette var tildelingen af VM 2018, en megaevent som for alvor satte Aarhus på sejlsportens verdenskort og ikke mindst gav over 400.000 aarhusianere, tusindvis af skolebørn og frivillige en maritim oplevelse ud over det sædvanlige og genskabte den aarhusianske selvforståelse og identitet som en ”by ved Bugten”.

Succesen blev yderligere konsolideret ved store donationer fra AP Møller Fonden, Salling Fonden, Nordea-fonden m.fl., der banede vejen for at opføre Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hele Danmarks national-arena for sejlsport og et af kun fem ”World Sailing Approved Training Center” i verden.

En væsentlig del af grundlaget for disse markante succeser, er den lange række af små og mellemstore, tilbagevendende events som Saling Aarhus i samarbejde med de lokale sejlklubber hverver og afvikler; disse events er med til at fastholde det aarhusianske sejlsportsmiljøs internationale anerkendelse, de frivillige ressources høje, tekniske kompetenceniveau, klubbernes afviklingsfaciliteter samt ikke mindst, er et nødvendigt, økonomisk bidrag til at fastholde en permanent, bemandet eventorganisation i form af Sailing Aarhus.

Denne position som førende, international sejlsportsby forpligter, og vores frygt er, at en besparelse i eventpuljen på sigt vil kunne kompromittere dette grundlag, og dermed medføre at det aarhusianske sejlsportsmiljø på sigt ikke vil kunne fastholde det høje, kvalitative niveau og internationale anerkendelse.

Vi anmoder derfor venligst Aarhus Kommune om at revurdere dette spareforslag og står gerne til rådighed med yderligere uddybning.

Med venlig hilsen

pva
Sailing Aarhus
Aarhus Sejlklub
Marselisborg Sejlklub
Sejlklubben Bugten
Kaløvig Bådelaug
Aarhus Windsurfingklub
Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Capitani

Indsendt

22/11/2022 17:36

Sagsnummer

HS6924602

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44