Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Beder Ungdomsklub - og alle de andre klubber i Århus.

Tænk at man kan drive 17 ungdomsklubber for 12 mill. Det må da være den billigste form for forebyggelse af sociale problemer der nærmest findes.

Hvis disse klubber gør at blot få unge undgår at komme ud i noget skidt/ blive marginaliseret/ får brug for psykolog hjælp / psykiatrien eller anden støtte fordi de er dårligere til at fungere socialt med andre unge, så sparer de dybest set det offentlige for en masse penge - samtidig med at en masse unge får nogen gode oplevelser.

Jeg tror ikke, at vi sparer noget på langt sigt ved at lukke klubberne. De unge har siddet isoleret hjemme under corona. De lever med en konstant fristelse i form af diverse typer af skærmbaseret underholdning. Et sted de kan stikke hovedet i busken, når det sociale bliver svært... og et sted hvor de bliver rigtig rigtig ensomme og hvor der er 1000 måder at føle sig udenfor og forkert på. Det er svært som forældre at tilbyde dem alternativer. Det er ikke os de søger, ikke i selskab med os, de udvikler deres nye, unge personlighed. Det er sammen med andre unge... men det kræver at de mødes og er sammen. Det kræver et sted at være. Skal det være uden for Netto med pufbars? Eller skal det være i en klub, hvor seje voksne sætter rammerne og er klar på dialog? I Beder Ungdomsklub er der kun 10 børn på 8. og 9. årgang som ikke er medlem. Det er en imponerende tilslutning fra en aldersgruppe, der ellers er svær at engagere. Det kan ikke erstattes af initiativer på opstartsniveau i den lokale idrætsforening, uanset hvor godt de i øvrigt også gør det. Don't screw it up please!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Camilla Fredslund

Indsendt

22/11/2022 19:03

Sagsnummer

HS1369325

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44