Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar HQ, bevar Århus Kultur, Århus er mere end blot beliggenhed.

Århus Kommune, hvad har i nu gang i, ja vi har musikhuset, men det er altså ikke samlingssted på samme måde som HQ (HeadQuaters) hver sted gir forskellige muligheder for at opleve noget kulturel, jeg tager ikke på HQ for at høre Århus Symforni orkestrer det er bygningen ikke lavet til. Men på samme måde går jeg heller ikke i musikhuset for at høre de mere skæve genre af musik, hertil kan HQ tilbyde noget som man ikke kan få andre steder.
Det ligger godt og centralt, har en hygsom atmosfære, hvor man kan mødes en hel tilfældig aften fordi man kan høre musikken spille hvis man går forbi. og der er bare en hel anden stemning sådan et sted, som ikke kan sammenlignes med andet i Århus.

Det er så trist at se i bygger nyt over alt, fordi i gerne vil ha flere ind til byen eller hvad jeres store plan er, men har i tænkt på, hvorfor er det at folk gerne vil bo i byen, jeg kan afsløre det ikke for at kunne komme nemt i Bruuns galleri.

Det er alt kulturen... det vi har tilbage, men hvis i blir ved med at lukke for alt det kulturelle, kvæles alt det unikke ved Århus, det som gør at folk rent faktisk kan li at komme til byen, vi klarede os igennem corona, ikke dermed sagt den ikke kan vende tilbage, og der så vi igen bare vigtigheden af hvor vigtigt det var at kunne vende tilbage til det kulturelle liv, mødes med venner og bekendte, høre noget velkendt musik, opdage noget nyt.

Det kan ikke være rigtig at bare fordi en lokation er go så skal den rives ned og bygges nyt, som kun eliten rent faktisk får noget ud af.

Jeg bor ikke i Århus centrum, men jeg tager gerne bilen ind, og leder desperart efter en P-plads for at komme ned på HQ, mødes med nogle venner og andre ligsinde for at få en god aften i byen med musik, dette kommer fra en som aldrig har brudt sig om diskoteker eller generelt det at gå i byen, men HQ gav mig en mulighed og oplevelse jeg ikke vil være foruden, og som jeg vil ha at mange flere også skal kunne opleve.

Lad nu være med at angribe kulturen som første sted, når der skal spares, der må kunne gøres andet, end at kvæle Århus liv og sjæl på den her måde, ellers kan i godt droppe at fremføre jer som en kulturel by, fordi det her går stik i mod alt, hvad det indebær.

Jeg vedlægger et par billeder, der viser, bare hvor hygsomt og fedt det er at være på HQ, den her oplevelse er kun takket være HQ, og de ildsjæle foran og bag baren, teknikken, og ikke mindst alle de forskellige performer der har nydt og fortsat nyder at komme ned på HQ og spille musik.

Århus Kommune tænk jer nu om i er bedre end dette... håber jeg da.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kenneth Høgh

Indsendt

22/11/2022 19:34

Sagsnummer

HS0497042

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44