Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Hasle bibliotek og Bevar vores kulturhus

Her kommer en række grunde til at bevare biblioteket og dermed også muligheden for at bevare dele af kulturhuset i herredsvang, som bidrager til tryghed og fællesskab i området.

- Hasle bibliotek er et samlingssted for området. Et sted hvor mennesker mødes på tværs af sociale, kulturelle og religiøse forskelle og som fællesskaber og forståelse for hinanden og hvor børn mødes som børn

- Biblioteket er med til at skabe et positivt liv på torvet og trækker mennesker fra de omkringliggende kvarterer til torvet i Herredsvang. Hvis biblioteket lukker, vil det positive liv på torvet dale.

- I et område med mange tosprogede vil det være en stor fejltagelse at lukke et sted som spiller en stor rolle for sprogudvikling. Og endnu værre set i samspil med at READ er i sparekataloget i MBU

- En lukning af Hasle bibliotek vil bremse den positive udvikling der er i området. Biblioteket spiller en stor rolle for aktiviteterne omkring kulturhus Herredsvang, børn og unge kan modtage lektiehjælp på biblioteket og de der har allermest brug for hjælp til at begå sig i det danske samfund, kan bl.a. få hjælp til at forstå og sende breve til myndighederne. Ved at lukke biblioteket skabes der større ulighed.

- De andre biblioteker som der henvises til i spareforslaget, som så fint påpeger flere borgere med lav mobiliteti området, bliver sværere at tilgå med Teknik og Miljøs forslag om at nedlægge busrute 22.

- Hasle bibliotek er vigtig for institutionerne i Hasle. Her kan børn blive præsenteret for en institution som har stor betydning for dannelse og demokratiudvikling.

- Hasle bibliotek vil udover de brugere det har i dag også blive nærmeste bibliotek for den nye bydel i Marienlyst, som komme til at huse op mod 15.000 beboere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anna Carøe

Indsendt

22/11/2022 21:16

Sagsnummer

HS7041695

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44