Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nedlæggelse af valgsteder

Aarhus Kommune slår sig op på at vi skal følge og implementere FN's verdensmål, og det er rigtig godt, og noget ingen kan være uenige i.
I den forbindelse er det at kunne afgive sin stemme en meget vigtig ting.
I sparekataloget opereres med lukning af 6-10 mindre valgsteder:
Hvordan kan man overhovedet få den tanke at lukke valgsteder?
Som der skrives i oplægget, anslås det, at det vil berøre ca. 25.000 vælgere mest i landdistrikter kaldet oplandet. (en hurtig hovedregning siger ca. 8% af kommunens samlede befolkning). Samtidig er den offentlige transport/busser blevet meget forringet indenfor de seneste år. Dvs. os, der bor på landet, får mindsket vores muligheder for at deltage i den demokratiske proces
Er det virkelig det landets næststørste kommune ønsker: at fratage ikke mindst ældre og mindre mobile mennesker deres ret til at deltage i netop denne demokratiske proces.
Det er ynkeligt og sølle at nogen, enten det så er politikere eller embedsværket kan få så dårlig en ide.
I oplægget beskrives at der er vedtaget natfintælling 27/4 2022 - altså i år. Drop det, vi kan fint leve med at resultatet kommer dagen efter, når det betyder, at så mange som muligt har fået muligheden for at afgive deres stemme.
I det nys afholdte valg blev der fra alle sider meget opfordret til, at stemme personligt. Den mulighed afskæres vi fra, hvis det foreslås at brevstemme.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sabro Biblioteks Venner v/ Lone Hansen

Indsendt

23/11/2022 04:11

Sagsnummer

HS8222200

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44