Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nedlæggelse af Hasle Bibliotek

Hasle Bibliotek og sammenholdet i Herredsvang
I Helligåndskirken kender vi om nogen til værdien af fællesskabet omkring torvet på Torpevænget, hvor Hasle Bibliotek er en utrolig stærk medspiller, til at sikre gode muligheder for alle beboere i Herredsvang og i hele Helligånds Sogn.
Sognet har en blandet befolkning med både stærke og udfordrede ældre samt svage beboere.
Mange af sognets beboere har ikke muligheden for at erstatte bibliotekets tilbud med det tilbud i Gellerup, som foreslås i spareplanen.
Kulturhuset, Biblioteket, Kirken og Salsabil samt det kollegiale fællesskab med de boligsociale medarbejdere er dybt afhængig af, at alle samarbejdspartnere er til stede omkring Torvet på Torpevænget.
At foreslå en nedlukning af Hasle Bibliotek, samtidig med at der også er varslet en reduktion i antallet af boligsociale medarbejdere, bør animere kommunens ansvarlige politikere til at gentænke spareforslaget, der helt sikkert vil ødelægge alle de positive tiltag, som har gavnet sammenholdet og reduceret spændingerne i området.
Også SSP-samarbejdet og Kirke-Skole samarbejdet med Hasle skole er afhængig af et velfungerende lokalsamfund, hvori biblioteket også indgår med stor vægt. Det er derfor uforståeligt, at forslaget om lukningen af biblioteket overhovedet er kommet på tale.
På vegne af Helligåndskirken skal vi derfor appellere til politikerne om at finde besparelser på andre områder, således at Biblioteket i Hasle kan bevares.

Venlig hilsen
Erik Berre Eriksen
Formand for
Helligåndskirkens Menighedsråd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Erik Berre Eriksen

Indsendt

23/11/2022 11:18

Sagsnummer

HS0081860

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44