Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vi har brug for kulturen i svære tider

De foreslåede store besparelser på kulturområdet er dybt bekymrende, og jeg frygter for de langsigtede konsekvenser. Flere af initiativerne har ikke bare lokal betydning, men også national og international.
Bora Bora er en unik platform for samtidsdans, og skaber fantastiske muligheder for kunstnere både med de værker, de præsenterer, men også gennem deres residency program. Bora Bora er ligeledes gode samarbejdspartnere for os lokale kunstnere i miljøet. Men jeg frygter for deres fremtid, hvis de er nødsaget til at flytte til alt for små lokaler, der ikke egner sig til dans. De er en af de få scener på landsplan, som faktisk har plads til de større danseforestillinger, og det er med til at understøtte en diversitet i de værker, der kan præsenteres. Lad Bora Bora fortsat være fyrtårn for samtidsdans.
Ligeledes ville lukningen af Teater Katapults tilskud være katastrofal. De bygger broer mellem vækstlaget og det professionelle miljø, og vi ville derfor mangle et vigtigt led i den kulturelle fødekæde!
Så er der også besparelsen på kulturen på børneområdet. At møde kultur i en ung alder er en fantastisk mulighed for børnenes udvikling. Det er med til at skabe trivsel og dannelse.
Jeg håber inderligt, at kommunen vil genoverveje spareforslagene, da de ellers ville være ødelæggende for det rige kulturliv, Aarhus ellers har. Det er svære tider, og der er kulturen ekstra vigtig. Den kan være med til at samle os, skabe fællesskaber og lys i mørket.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Maja Ravn VChristiansen

Indsendt

23/11/2022 13:40

Sagsnummer

HS0330263

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44