Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar FO-klubberne!

Som bestyrelsesmedlem og mor til et tidligere medlem af FUK stiller jeg mig, som rigtig mange andre, uforstående overfor, at Aarhus kommune vil trække tilskuddet til FO klubberne.
FO klubberne repræsenterer et fællesskab, hvor de unge har en stabil base i en uforudsigelig og til tider utryg hverdag. En hverdag, hvor krig, inflation, energikrise, fattigdom og mange andre udfordrende begivenheder, præger de unges virkelighed.
FUK (Frederiksbjerg ungdomsklub) er et fællesskab, hvor de unge kan spejle sig selv i andre unge, nogle kender de i forvejen, andre kommer fra andre bydele og nye venskaber opstår. Her er en oase af aktiviteter, sjov, hygge, varme og alt det, der er et modsvar til den barske virkelighed, de også kender.
Her stilles der ikke krav om at præstere, de unge skal ikke kunne noget bestemt for at være med, alle har lige ret og mulighed for at deltage. Det er i fællesskaber som klubben, hvor de unge indgår i betydningsfulde og nærværende relationer med andre unge og voksne, at de unge kan:
- afprøve sig selv i et større fællesskab.
- være med til at bestemme indholdet i klubbens aktiviteter og dermed indgå i et meningsfuldt tilbud på de unges præmisser.
- få (nye) venskaber (nogle unge har ingen betydningsfulde venskaber, når de starter i klubben).
deltage i et fællesskab, som er et alternativ til sport eller sidde derhjemme og spille computer eller se tv.
Klubben er et stærkt fællesskab, der kan virke forebyggende i forhold til de unges risiko for at føle sig ensomme og udvikle angst, depression eller stress. De unge har brug for at kunne yde indflydelse på eget liv og møde voksne, der brænder for klub livet og støtter de unge i deres udvikling af identitet og medbestemmelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tanja heegaard Sørensen

Indsendt

23/11/2022 15:56

Sagsnummer

HS1233667

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44