Gå til hovedindhold

Høringssvar

I blodrus, lukning FO-Klubber, FUK

I en blodrus har Sport og Fritid foreslået alle de folkeoplysende ungdomsklubber (FO-klubber) lukket.

Der skulle spares 4 millioner i alt på hele området. Alligevel foreslår Sport og Fritid sparet 11 millioner.

Det er en uforståelig massakre på ungdomsklubberne. Det er uforståeligt, at klubberne skal rammes af besparelser som burde deles på hele folkeoplysningsområdet. Hvis besparelsen var fundet bredt på området havde det ikke kun været de unge som skulle holde for. Endda også en gruppe af foreningsløse og udsatte unge.

Det er udtryk for fuldstændig mangel på indsigt i eget område, at Sport og Fritid, i en tid hvor der er fokus på unge og deres problemer kommer med ubegrundede besparelsesforslag. Et besparelsesforslag som mangler enhver saglig begrundelse. Forslaget er dybt useriøst og bygger på afgrundsdyb uvidenhed hos dem som har udarbejdet forslaget og dem som har godkendt forslaget.

Endda sparer man yderligere 7 millioner som man vil bruge på projektmageri.

Ideen med folkeoplysende ungdomsklubber blev grundlagt under besættelsen. I en tid med vanskelige vilkår for ungdommen indtog klubberne deres rolle.

Klubberne er ikke kun en aktivitet, men en buket af muligheder. Et sted uden konkurrence men med det varme hjerte på rette sted. Stedet hvor man ikke skal kunne løbe stærkt eller jonglere med en bold for at blive anerkendt.

Et sted hvor voksne har tid, hvor økonomien ikke er en hindring for medlemskab. Et sted hvor de voksne tager de unge alvorligt uden det bliver en konkurrence i sportshallen.

Der er stadig brug for det varme gadehjørne.

Europa var fra 1939 til 1945 i flammer. Nu er ilden tændt igen. De unge kan ikke finde deres plads uden støtte og guidelines. Her er de Folkeoplysende klubber unikke.

Jeg var klubmand fra 1965 til 2006. Jeg ved hvor vigtigt et tilbud klubberne er. Jeg ved fra mit barnebarn at klubben på Frederiksbjerg er det rette for ham og gør en kæmpe forskel. Den støtte han ikke har fået i skolen eller fritidsklubben fik han i FO-klubben. Jeg er af hjertet glad for FO-Klubbens støtte og hjælp til mit barnebarn.

Kære politikere. Der er behov for mange flere FO-Klubber. Man samler ikke unge op i monokulturer som fodbold, løb eller karate. Der skal meget mere til, meget mere menneske, sjæl og et hjerte af guld. FO-Klubben på Frederiksbjerg (FUK) har en leder og medarbejdere med et hjerte guld.

Jeg er 76 år. Jeg håber det min generation overtog fra vores forgængere og vi afleverede til de nye generationer kan blive bevaret.

Jeg ved FO-Klubberne har hjulpet mit barnebarn og titusindvis af unge. Tak for det. Fortsæt det gode arbejde.

Ewald Bach, 76 år, tidligere klubmand, farfar og morfar til unge i FO-klubber.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ewald Bach

Indsendt

23/11/2022 19:08

Sagsnummer

HS4988478

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44