Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar HeadQuarters

At lukke HQ er at indskrænke det musikalsk-kulturelle segment på ikke blot kommunalt, men nationalt plan. HQ fungerer som en vigtig platform for undergrunds- og upcoming-scenen i Aarhus. Det er et sted hvor lokale navne kan komme ud over stepperne. Det er et sted hvor bands fra København, Aalborg eller andre steder længere herfra, har mulighed for at komme til landets 2. største by og spille. Det er sågar et sted hvor internationale bands fra overalt i verden, får og har fået mulighed for at komme til vores hjørne af verden og spille. Her har været bands, som ellers aldrig ville have haft Aarhus på tour-plakaten, hvis ikke HQ havde været der til at invitere dem.
Til grund for dette ligger ikke blot den status HQ har fået opbygget sig i miljøet, men også det netværk som ejerne og bookerene af stedet har fået tilegnet sig, da de tilsyneladende har navne, der kommer ind fra andre kanaler, end hvad man ellers finder i omegnen.
Udover det de bringer til kulturlivet i Aarhus, er der også hvad de bringer til nattelivet. I en by som Aarhus er det unægtelig uundgåeligt, at der vil være mange mennesker i byen for at feste og danse. Her tilbyder HQ noget andet end hvad man ellers finder. Vil man gerne ud og danse skal man ned mod Åen og finde en klub. Vil man gerne bare sidde og få en snak over nogle øl, skal man finde sig en bar. Dette er der intet i vejen med, og mange nyder godt af disse, men HQ tilbyder noget andet. En mellemting hvor der er plads til begge dele, hvor man kan komme lidt ud over sine sædvanlige grænser. Udover dette så holder stedet nogle faste rammer og en orden, som gør at der altid er en hyggelig og konfliktfri atmosfære, uanset hvor vild festen bliver.
At lukke ned for HQ ville på flere planer være et kritisk tab for kulturlivet i Aarhus. Byen blev for blot fem år siden kåret som Europas kulturhovedstad, en titel der begynder at klinge noget hult, hvis vi må give afkald på HeadQuarters.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lukas Nysted

Indsendt

23/11/2022 19:35

Sagsnummer

HS9081153

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44