Gå til hovedindhold

Høringssvar

Teater Katapult

Der vil uden tvivl forekomme rigtig, rigtig mange høringssvar, som skal kammes igennem af en uheldig ansat eller to hos kommunen. Måske omhandler nogle af dem Teater Katapult, som ved første øjekast godt kan ligne det mest indlysende valg at give kniven, i den store spareroulette. Men skindet bedrager. Her er hvorfor:

Katapult har ikke den samme nepotistiske opbakning, som konsekvent ses hos nogle af Aarhus' andre små storbyteatre; Hvor disse organisationer ofte nyder godt af saftige tilskud, stærke slogans og et traditionelt besøgsritual fra de samme 1000 mennesker (fordelt imellem dem), der alle per automatik vil forsvare deres ret til at kalde sig en teatergæst - så er Katapult til gengæld modig nok til at tage chancer og beskæftige sig med det rå talent: De nye skuespillere der savner erfaring, såvel som de garvede professionelle, der alle vil samarbejde, satse og har kunstnerisk mod.

De forsvarende stemmer vil uden tvivl være mest skingre hos de førstnævnte, mens Katapult i højere grad repræsenteres af nye teatergæster, der ikke har den samme stemme endnu. Det er derfor forståeligt at man har fået indtryk af at Katapult er mindst vigtig, selv om det modsatte er tilfældet.

Katapult introducerer både teaterkunst og spilleglæde til nye borgere, og distributerer dermed kultur til en meget bred og fremtidsforstærkende målgruppe, imens de mere traditionelle teatre ofte hviler bag sikre produktioner, der hovedsageligt bliver vist til den samme elitære skare af velkendte gæster. Der er derfor stor bæredygtighed i den kunstneriske model som Katapult følger, hvis blot man tænker langsigtet.

Det vil give væsentligt bedre mening at opskalere og satse på den vækst som sker igennem Teater Katapult, og i stedet skære dybt og seriøst i dele af den lukkede og selvforsynende teatertradition, som repræsenteres og håndhæves af teatre der undlader at række ud og uddanne nye talenter.

Venlig hilsen
Christian Søgaard
Ledelseskonsulent | Projektleder v. Økonomisk Paraply

Tidligere kunstnerisk leder hos:
Teater GelderaK
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Søgaard Hersker Jensen

Indsendt

23/11/2022 20:29

Sagsnummer

HS6847771

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44