Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nedskæringer i kulturen

NEJ TIL DE VOLDSOMME NEDSKÆRINGER I KULTUREN I AARHUS

Aarhus d.24. nov. 2022
Vi læser med forundring og forskrækkelse, at man overhovedet kan tænke på at spare teater Katapult væk. Og at man vil lukke Fotografisk værksted i Højbjerg. Og at man vil fjerne eneundervisning i musikskolen, - og meget mere …

Når vi tænker på Aarhus, som for få år siden var europæisk kulturby, og som gerne
bryster sig af de stærke kulturelle vækstlag, så fatter jeg ikke at man tør og vil spare på disse områder.

- Eneundervisning i musik er jo intensiv oplæring og støtte for særlige talenter. Det er rugekassen for kommende solister og stjerner.

- Grafisk Værksted er et stærkt specialiseret og fotografisk - med tryk på grafiske eksperimenter og udtryk - som skal bevares for de kunstnere og kunstfotografer som her får faglig og kunstnerisk støtte. Tænk på hvor meget fotografier betyder i vores hverdag; disse aftryk af virkeligheden, som her løftes til kunst bl. a i form af fotogravure. Lad det bestå! Der findes ikke noget tilsvarende i Danmark.

- Katapult er en central spiller i teaterlivet i Aarhus. Mange, mange gange har vi her oplevet forestillinger, som ikke kan opleves andre steder, både egenproduktioner – senest så vi Insideren- og væsentlige gæstespil fra bl.a. Teater V og Granhøj. Der skal vedblivende være et teaterrum for nytænkende teater, som også når et andet publikum end abonninerne – med al respekt..
-
Pas på de kulturelle og kunstneriske fødekæder i Aarhus.
De stærke bånd mellem børns og unges leg med musik og drama – Børnekulissen skal nævnes her- til skolernes støtte i teater- og musikoplevelser som også er truet, og til de mange amatørgrupper i byen, hvoraf nogle dag står på den professionelle scene, mens andre udgør det store engagerede publikum.
Pas på vores kulturby!
Mvh
Thomas Kruse og Anne-Mette

Kontakt: amkruse@mac.com og thkruse4@gmail.com
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne-Mette Kruse

Indsendt

23/11/2022 20:41

Sagsnummer

HS6388310

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44