Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekataloget overordnet for kultur og borgerservice

De mange høringssvar vidner om en kæmpe bekymring og glæde for vores kulturliv i byen, jeg har utallige gange hørt vore politikere tale stolt og længe om vores særlige styrke som kulturby.
Det kulminerede da vi blev kulturhoved sted, nu er der mest nogle fliser hist og pust der vidner om dette år 2017.
Det var ellers en af grundtankerne at dette år ville sætte sig fremover , give nye, muligheder og være fremadrettede og nytænkende.
Nu er der så et sparekatalog der tager pusten fra ods alle der holder af det der er så vigtigt og en stor del af byens DNA.
Det er et fattigt og ideforladt udspil.
Det rammer de områder der gør en forskel, opgang 2, Bora Bora , Katapult, for blot at nævne nogle nedslag.
Når vi hvert år laver et nyt budget i Aarhus kommune, er det i forveje ikke kulturområdet det står først når der skal deles penge ud, der skal kæmpes for at får afsat midler til området.
‘Det er en politisk beslutning hvordan vi bruger de midler vi har til rådighed i en by som Aarhus.
Det har ikke skortet på store events, der er løbetur stablen på kort tid, her er der aldrig slinger i beslutningerne, det er vigtigt at Brande byen , vise hvad vi kan, det er bare der politikerne med dette katalog og i det hele taget tager fejl.
Der er forskel på forankrede kulturinstitutioner, der gør en forskel i det daglige levede liv i byen, unge der for en kæmpe oplevelse og i flere tilfælde livsforandrende oplevelse af at være med i de projekter opgang 2 laver.
Katapult der er nyskabende og facilitere det vækstlag der skal næres for at vi kan være stolte af byens kulturliv også fremover.
Vækst er det der skal næres for at få tingene til at gro og vokse sig stærkt, det kræver regelmæssig pleje og ro og kærlighed for at får så gode resultater som muligt.
Dette katalog er i alle dens afskygninger det modsatte og må gentænkes.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Norlander Smith og John Stoltze Madsen

Indsendt

23/11/2022 21:09

Sagsnummer

HS6519789

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44