Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Hasle Bibliotek

Der er så mange grunde til, at man bør bevare Hasle bibliotek.
Jeg har mine helt personlige grunde: jeg elsker at benytte biblioteket og kommer i gennemsnit en gang om ugen og låner højtlæsningsbøger og letlæsningsbøger til ungerne og studiebøger til mig selv. Det, at biblioteket er lokalt, gør at vi kan smutte hurtigt forbi, når min søn ikke nåede at finde en god læsebog på det korte besøg på skolebiblioteket. Det gør også, at vi føler os hjemme, når vi deltager i arrangementer på tværs af biblioteket og Kulturhus Herredsvang. Her møder vi kendte som ukendte naboer på tværs af kulturer, religion, alder osv., hvilket er vanvittigt berigende.
Men endnu vigtigere er alle grundene for lokalsamfundet: I et område, der ellers for mange kan være utrygt at bevæge sig i, giver biblioteket positivt liv på torvet og trækker mennesker til. Hvis biblioteket lukker, vil de besøgende på torvet være færre og dermed vil den mere lyssky aktivitet formentligt blomstre. Herredsvang er et område med mange børn med dansk som andetsprog, der igennem Hasle bibliotek får hjælp til sprogudviklingen. Biblioteket bruges af de lokale daginstitutioner til besøg og allerede her begynder børnenes dannelse ind i det danske samfund og opbygning af deres læsekompetencer igennem kendskab til bøger – og til biblioteket som en kilde til at få fingre i bøgerne. De får læst højt og deltager i kulturelle arrangementer. I skolealderen bliver biblioteket endnu vigtigere til at støtte den videre udvikling hos disse elever, igennem fx lektiehjælp i samarbejde med Kulturhuset. Med de af MBU varslede nedlukninger af både CFL og READ-programmerne vil biblioteket blive endnu vigtigere for Herredsvangs skoleelever til støtte i skolearbejdet og stimulering af læseglæden.
Som nævnt i sparekataloget har en stor del af beboerne i Herredsvang en lav mobilitet, hvilket betyder, at de ikke lige smutter til Gellerup for at få den samme service, som de er vandt til på Hasle bibliotek – især med MTMs varslede lukning af buslinje 22. Det udhuler fuldstændigt argumentet med at beboerne blot kan benytte sig at de nærmeste biblioteker i stedet.
Hvis I vælger at lukke Hasle bibliotek vil det ramme et område, der ellers er rigtig godt på vej fremad – utrygheden omkring torvet vil vende tilbage og de udsatte borgere i området vil miste en vigtig livline. Biblioteket er så meget mere en blot bøger – det er tryghed, fællesskab, dannelse og støtte.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sisse Dupont

Indsendt

23/11/2022 21:47

Sagsnummer

HS3976607

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44