Gå til hovedindhold

Høringssvar

BORA BORA, KATAPULT

De foreslåede store besparelser på kulturområdet er meget bekymrende. Oplægget vil gøre Århus til et meget kedeligere sted at bo, arbejde i – og at besøge.
Jeg boede i Århus da jeg var nyuddannet scenekunstner – i 6 år. Det er fra Århus mit virke og netværk spirede og voksede, og jeg vender jævnligt tilbage. Til Katapult, til Bora Bora.
Når jeg snakker om Århus er det altid med et særligt nostalgisk smil. Århus har en helt særlig plads i mit hjerte, fordi der i Århus er plads. Plads til at eksperimentere, til at samarbejde på tværs af nicher og fagligheder. Jeg har set Århus som et sted der satsede på kulturen. Nu er den fortælling blot en saga.
KATAPULT – det sted jeg har set mest teater i Århus, modige egenproduktioner og gæstespil, og samtidig et sted der bygger bro mellem vækstlaget og det professionelle miljø. Hvor skal jeg gå hen og se teater når jeg er i Århus, hvis I lukker KATAPULT?
BORA BORA er en unik platform for samtidsdans, og skaber fantastiske muligheder for kunstnere både med de værker, de præsenterer, men også gennem deres residency program. Hvis de er nødsaget til at flytte til alt for små lokaler, der ikke egner sig til dans! vil det være katastrofalt for deres virke. BORA BORA er et af de få steder hvor dansen har rammer der kan huse diversitet og store produktioner, det er så vigtigt for hele Danmarks dansemiljø – BORA BORA skal ikke flyttes.
Besparelsen på kulturen på børneområdet! Et møde med kultur i en ung alder kan have afgørende betydning for ens udvikling. Det skaber trivsel og dannelse, det er her kimen til fremtiden skabes.
Vis noget mod. Sats på kulturen. Det er den der gør os levende. Tiden vi lever i, er kompleks og svær. Kunst er med til at skabe mening, identitet, med til at få os til at reflektere og gøre os mere empatiske. Alle ting vi alle har brug for, og som dem der kommer efter os, også har krav på.
- Helga Rosenfeldt-Olsen
WunschMachine
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helga Rosenfeldt-Olsen

Indsendt

23/11/2022 22:32

Sagsnummer

HS1743753

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44