Gå til hovedindhold

Høringssvar

Teater Katapult

Jeg kan slet ikke forestille mig et Aarhus eller et kulturliv uden Teater Katapult. Teater Katapult laver egenproduktioner, der hver eneste gang giver mig lyst til at se forestillingen igen og igen. Det har jeg lyst til, fordi Teater Katapult altid bidrager med noget nyt til scenen. Ikke kun et spændende tema, men også spændende måder at lave teater. Teater Katapult præsenterer publikummerne i Aarhus for 3D-lyd i teatersalen, teater hvor dukker og mennesker spille sammen, teater som en vandring og teater som uddannelse. Teater Katapult har for mig personligt åbnet mine øjne for forskellige teatergreb, der giver mig lyst og gejst til at se mere og mere og mere. Og det er vigtigere end man lige tror for kulturlivet. Altså at åbne øjnene op hos publikum. Fordi de særlige teatergreb åbner mine øjne for de supervigtige samfundsrelevante temaer, der udspiller sig på scenen.
Teater giver os mod til forandring. Teater får os til at reflektere. Teater får os til at reagere. Og med Teater Katapults mod til at åbne øjnene op hos publikum, giver det flere og flere mod til at gå i teatret.

Teater Katapult har en særlig og uformel stemning omkring sig, når dørene til teatersalen åbner. Teater behøver ikke være ophøjet og kun for en særlig gruppe. Og Teater Katapult åbner dørene op for alle. De gør en oplevelse i teatret til noget uformelt. En dåseøl i hånden og 5 fantastiske fortællinger fra dig eller din nabo eller mig. Borgerinddragende aktiviteter gør kulturen relevant og nærværende for byens borgere. Det er både med til at udvikle kulturlivet og inkludere flere i teaterverden. Katapult har for mig været et naturligt og let tilgængeligt alternativ til at se en film derhjemme på netflix.

Teater katapult var de første til at se idéen bag AudioMove. Et teaterkoncept med et kæmpemæssigt potentiale. Et potentiale som de fleste kulturinstitutioner med respekt for sig selv har afprøvet efterfølgende. Teater Katapult viser gang på gang mod, når det angår dette fantastiske formidlingskoncept. De rykker teater ud af teatersalen og ud i verden. Katapult blander teater med undervisning i biologi, arbejder med at udvikle IT-virksomheder ved at introducere dette koncept, samarbejder med SOSU-uddannelsen - og gang på gang formår de at tænke ud af boksen. De inkluderer teater i verden rundt om os. Og det er genialt. Og det er vigtigt for kulturlivet og for borgerne.

Sidst med ikke mindst, så er Teater Katapult bæredygtig. Og med bæredygtig mener jeg ikke kun i deres tankegang om klima, hvilket de også er. Jeg tænker på bæredygtig for kulturlivet. Og det er nok det vigtigste.
Teater Katapult er et knudepunkt for det kunstneriske vækstlag i Aarhus. Uden Teater Katapult har vi et alt for stort spring mellem amatører og professionelle. Og vi har brug for Teater Katapult som et afgørende springbræt for kulturaktører og kunstnere i Aarhus. Katapult giver mulighed for unge kunstnere at arbejde med deres talent. Og det er vanvittig vigtigt for vores kulturliv. Vi skal producere kunstnere. Og vi skal særligt producere kunstnere med mod til at gøre noget nyt. Så vi som publikum kan slå autopiloten fra.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marlene Lehrmann

Indsendt

23/11/2022 22:59

Sagsnummer

HS3113032

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44