Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Kolt ungdomsklub/ FO-klubberne

Kolt ungdomsklub er en klub, hvor der er plads til alle. Et sted hvor de unge har et frirum. Et frirum, hvor de unge kan hænge ud og hygge sig med vennerne og os personale. Her bliver der knyttet venskaber på tværs af årgange og geografiske områder.
Hos os skal de unge ikke præstere og de bliver ikke målt og vejet. Vi accepterer dem og værdsætter dem for dem de er.
Vi har åbent 3 aftener om ugen, hvor vi hygger med forskellige aktiviteter såsom bordtennis, madlavning, kreative sysler, snakke mm. Derudover har vi ofte ture ud af huset.
Vi tager del i de unges hverdag og interesser og hvad der kan være af udfordringer i ungdomslivet.
Vi ser hvordan unge, der mistrives og har det svært socialt i skolen, finder tryghed og vokser socialt hos os. Unge mistrives som aldrig før og under COVID-19 så vi, hvordan vi tabte en gruppe unge på gulvet. De savnede deres klub og et sted at være om aftenen og begyndte istedet at hænge ud på gaden, ved skolen og daginstitutionerne. Dette vil helt sikkert ske igen, hvis man lukker FO-klubberne. Det er vigtigt, at der er et sted om aftenen, hvor de unge kan have et frirum. Også de unge, der ikke passer ind i traditionelle fritidstilbud. Et sted med trygge rammer og voksne, der kan være der for dem og hjælpe dem på rette spor i ungdomslivet. Jeg har selv gået i klubben i mine ungdomsår og har snart arbejdet i klubben i 20 år, så jeg ved hvor stor betydning klubben har for de unge og for lokalsamfundet.

For de unge og deres fremtid-bevar FO-klubberne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tinna Emmertsen

Indsendt

23/11/2022 23:57

Sagsnummer

HS1549424

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44