Gå til hovedindhold

Høringssvar

Meget uheldigt at lukke Hasle Bibliotek

Storbylandsbyen Marienlystvangen er en helt særlig bebyggelse med 40 boliger, hvor halvdelen af beboerne kommer ind via venteliste i Østjysk Bolig, mens Aarhus Kommune har henvisningsret til 50 % af boligerne til psykisk sårbare borgere, der f.eks. er truet af hjemløshed.

Beboersammensætningen er derfor sårbar. Mange har ikke bil, da de er på førtidspension og kontanthjælp - og en del har også fysiske skavanker. At skulle gå eller tage offentlig transport (som jo i øvrigt også indskrænkes med nedlæggelsen af bus 22) vil gøre det nærmest umuligt for dem at benytte et offentligt bibliotek.

Som afdelingsbestyrelse ser vi med stor bekymring på ønsket om at lukke Hasle Bibliotek, der ikke bare er et sted, hvor man låner bøger, men et socialt og kulturelt samlingspunkt for hele området, der - udover os sårbare i Marienlystvangen - også omfatter rigtig mange nydanskere i Herredsvang, for hvem det er ekstra vigtigt at kunne tilegne sig dansk kultur og historie, bruge IT, printe osv.

Det virker som om, Aarhus Kommune er fuldstændig blind overfor, at man ghettoficerer en i forvejen udsat bydel yderligere ved at fjerne infrastruktur og kulturelle tilbud. Når vores dagligvarebutik lukker, er området fuldstændig udtørret. Regner kommunen med, at andelen af borgere på overførselsindkomster med sociale problematikker falder med disse tiltag - eller at borgerne bliver mere velfungerende og inkluderet i det omgivende samfund?

Aarhus - en god by for alle lød Aarhus Kommunes slogan. Det klinger hult, når man ser, hvordan de mest sårbare aarhusianeres adgang til kultur og infrastruktur forringes drastisk.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bestyrelsen for Storbylandsbyen Marienlystvangen, Østjysk Bolig afd. 20

Indsendt

24/11/2022 02:29

Sagsnummer

HS4212113

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44