Gå til hovedindhold

Høringssvar

Undgå at gøre foreningslivet uattraktivt me bureaukrati og gebyrer.

3 vigtigste argumenter mod de nye gebyrsregler for lån af offentlige lokaler i Aarhus kommune
Aarhus kommune vil ifølge det nye sparekatelog inden for Sport og Fritid indføre regler, som betyder, at man skal betale et årligt gebyr for brug af kommunale klublokaler og et timebaseret gebyr på 21 kroner i timen for leje af andre kommunale lokaler. Med denne besparelse vil man i følge forslaget spare 650 tusinde kroner. Her er vores 3 vigtigste argumenter imod et sådan system.

- Det giver ikke mening, at der skal være gebyrer på lokaler, som ikke er indrettet efter vores behov.
I det nye forslag, fremgår det, at man forsøger at ligestille foreningslokalerne med idrætshallerne. Denne sammenligning mener vi er ærgerlig, da idrætshaller faktisk også er indrettet efter idrætsforeningernes behov. Hvis vi kunne betale samme beløb som idrætsforeningerne for nogle lokaler, hvor vi ikke selv skulle bruge timer på opsætning, så ville vi også foretrække det.

- En øget mængde af bureaukrati presser de frivillige, og gør foreningsmiljøet uattraktivt.
39% af foreninger i Aarhus har svært ved at finde frivillige og 44% har svært ved at finde bestyrelsesmedlemmer, jf. Aarhus fritidspolitik ’Vores Fritid’ for 2022-2025. Dette skyldes flere adminstrative opgaver, hvilket dræner de ildsjæle, som egentligt bare gerne vil lave fede projekter. Kan det passe, at det skal være så svært at få lov til helt gratis at løfte essensielle samfundsopgaver?

- De midler, som vi vil skal bruge på klubhusene, bør bruges på at gøre foreningsfællesskaberne attraktive.
I en forening som vores, er det altafgørende, at medlemskontingentet er så lavt som muligt, for at unge studerende har råd til det ved siden af deres andre omkostninger. Et eksempel på en studerendes budget: 5629 kroner i SU om måneden, hvor de bruger ca. 3500 kroner på husleje, 900 kroner på mad, 350 kroner på transport, 200 på tøj, 200 kroner på andre anskaffelser, 300 kroner på forsikring, internet og abonommenter. Hvor i det her budget efterlades der rum til at kunne betale 300 kroners medlemskontingent for at få lov til at være frivillig? Kan det passe, at man skal få sig et studiejob for at have råd til at være frivillig?

Som bilag jeg har jeg tilføjet et 5 sider langt argumentations dokument, der kommer vi ret grundigt ind på endnu flere psecifikke argumenter imod forslaget. Desuden har vi tilføjet nogle mails fra vores foreningsbørns forældre, som blandt andre vil skulle betale de her ekstra gebyrer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Noah Lynge Adlons

Indsendt

24/11/2022 06:29

Sagsnummer

HS9404631

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44