Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lad mig være frivillig uden at drunke mig i bureaukrati

Jeg er en 23 årig mand, som har været foreningsaktiv siden jeg stoppede på efterskole som 17-årig. Jeg har stiftet en rollespilsforening i Aarhus, arbejdet med Danske Gymnasieelevers sammenslutning og aktiveret mig i ungdomspolitik. Inde for alle de her organisationer har jeg blandt andre være med til at organisere begivenheder, kurser, sociale arrangementer osv.

Nu stilles forslag nummer 2 i sparekataloget om Sport of Fritid, der omhandler at sætte gebyrer på lån af kommunale lokaler og kloblokaler. Når jeg ser sådan et forslag, føles det lidt som om, at Aarhus kommune slet ikke er interesseret i at have et frivillig liv.

I forvejen burger vi alt for ange frivillige kræfter på at side og registrere timer på deltagende børn og unge, så vi kan få sølle 15.000 kroner om året for mere en 50 forskellige aktiviteter. Vi oplever at bankerne opkræver ualmindeligt mange ting underskrevet, samt at booking systemet for haller, som det foregår lige nu er enormt uintuitivt og besværligt. Hvis forslaget går igennem betyder det også, at alle børnenes forældre går fra at betale omkring 1800 kroner om året omkring 2300 kroner om året. Selv med fritidspas, vil forældre med færre ressourcer skulle betale over 1000 kroner for at kunne være med.

Alle de her kræfter, som vi bruger på at give unødvendige oplysninger til kommunen og opgave ekstra gebyrer, kunne i stedet gå på at lave nye projekter, der inspirerer. Vi spørger ikke nødvendigvis om flere penge, men tag i det mindste ikke flere fra os. Det arbejde vi lægger i kommunen er faktisk enormt vigtigt for demokratiet, inklussionen og kulturen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Noah Adkins

Indsendt

24/11/2022 06:42

Sagsnummer

HS9102826

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44